Søk og bestill reise

search
Palermo
» Våre reisemål » Italia » Sicilia » Palermo

Palermo i Italia

Herlige strender ligger lokkende langs den fine kysten, som er kantet av appelsin- og sitrontrær.

Palermo i Italia

Palermo er en by som fascinerer sine besøkere med klimaet og den herlige beliggenheten ved Middelhavet. Her har man bevart mange av de kulturelle skattene øyas erobrerere har etterlatt seg. Romere, spanjoler, franskmenn og normannere er noen av de folkeslagene som har påvirket denne vakre øya når det gjelder form og stil. Palermo er en by som bør ses til fots. Her finnes det mange museer og historiske monumenter. Besøk gjerne Piazza Castelnuovo og Piazza Verdi, to av byens mest populære torg hvor folk samles på lune kvelder.

På Via Principe di Belmonte finner du mange butikker, restauranter og barer med uteservering. Hvis du har lyst til å oppholde deg litt lenger på denne vakre øya, så venter en rekke muligheter som kan gjøre oppholdet til en fantastisk ferie. Sicilia er en unik øy spekket med kunst, arkeologi, historie og vakker natur. Herlige strender ligger lokkende langs den fine kyststrekningen kantet av appelsin- og sitrontrær. Et utfluktsmål som nesten er obligatorisk, er de vakre vulkanøyene, Le Isole Aeoli. Her kan du gå i Ingrid Bergmans ”fotspor”, hun besøkte øya i 1949 og spilte inn den omtalte filmen Stromboli.

Etna er den eldste og høyeste vulkanen i Europa. I denne vakre nasjonalparken kan du tilbringe hele dagen og bare nyte vakker natur og et rikt dyreliv.

Sicilia er også kjent for sin gode mat, den fine olivenoljen og de meget gode vinene.