Våre reisemål » Malta
Malta

Malta

Ferieparadiset med spennende historie

Søk og bestill reise

search

Malta

Malta er ett av Europas minste land. Det er omtrent like stort som øya Jan Mayen. Innbyggerne er sjarmerende og alle prater engelsk. Her finner du koselige badeviker, unike severdigheter, god mat og et uteliv som slår det meste! Landet er med i EU og innfører euro ved årsskiftet 2007-2008.

Reis på egenhånd

Det kan være vanskelig å få tid til å oppleve alt som Malta har å by på! Du kan spille golf, utforske hovedstaden Valetta, prøve deg på avansert dykking eller besøke noen av Maltas uttalige kulturskatter. Her finnes det flere gamle templer og monumenter som står på Unescos verdensarvsliste. Malta er som skapt for ferie på egenhånd. Et velfungerende kommunikasjonssystem og korte avstander er nøkkelord. Lei en bil, men tenk på at det er venstretrafikk og at rattet sitter på høyre side. Busslinjer over hele øya.

By og bad

Med Sembo får du Maltas beste reisemål og de mest prisgunstige boligalternativene. Kombiner by og bad i Sliema eller St. Julian´s. Langs strandpromenaden finner du massevis av hyggelige restauranter, kafeer og barer med en enestående sjøutsikt. Her finner du også øyas absolutt beste shoppingmuligheter. Små, sjarmerende trange shoppinggater eller internasjonale motehus? Valget er ditt!

Badeviker og ro og fred

Hvis du prioriterer sol og bad bør du velge Mellieha Bay. Like i nærheten finner du øyas beste og mest barnevennlige sandstrand. Vi tilbyr bra hotell i byen Mellieha litt ovenfor. Ved St. Paul’s Bay ligger byene Bugibba og Quawra, hvor malteserne selv gjerne ferierer. Disse reismålene preges av et roligere tempo med et mindre utpreget natte- og uteliv. Fra samtlige byer tar du deg lett med lokalbuss til Maltas beste strender. Hvis du er ute etter eventyr, så bør du velge øya Gozo, som du kommer til med en kortere fergetur. Her finnes det mye å oppleve. Kombiner gjerne besøker på Malta med noen netter på Gozo.

Svøm med delfinene

Besøk Mediterraneo Marina Park, som presenterer fine oppvisninger med delfiner, sjøløver og papegøyer. Hvis du vil prøve å svømme med en delfin, må du forhåndsbestille. Parken har også et fint, separat badeland. Vår lokale agent tilbyr mange trivelige utflukter, som bestilles og betales på stedet.

Reis året rundt

Malta ligger omtrent på samme breddegrad som Malaga, så her er klimaet mildt hele året. I de virkelig kalde månedene desember og januar, når gradestokken sjelden under 10 grader. Normalt ligger det rundt 15, men kan raskt komme opp i 18-20 grader. Unn deg noen uker i varmen og ny øya med massevis av severdigheter. Sembo tilbyr rimelig overnatting og mange gode rabatter for lengre opphold.

Les mer

Skjul

Vis kart