Søk og bestill reise

search
Garda
» Våre reisemål » Italia » Gardasjøen » Garda

Garda i Italia

En eventyrlig opplevelse.

Garda i Italia

Variert landskap.

Gardasjøen er et unikt sted der naturen varierer dramatisk fra nord til sør. Veiene er slingrete og det er mange tunneler på vestsida. I høysesongen kan veiene være meget trafikkerte, men har du tålmodighet og tar deg rundt sjøen, kan du nyte den praktfulle panoramautsikten som vil gi et helt uforglemmelig minne.

I nord rammes byer, som Riva del Garda, Limone og Torbole, inn av de pompøse fjellene. Disse sjarmerende byene er ikke så store, men de har et godt utvalg av butikker, restauranter og barer. På sjøens østre side, akkurat der den blir bredere, ligger herlige Bardolino. Byen er viden kjent for sine viner og her kan man gjøre flere kupp. Lengre sørover blir landskapet mer langstrakt og sjøen bredere. Oliven- og vinfelt dukker opp som små oaser langs sjøen.

Her ligger populære småbyer som Lazise, Peschiera, Sirmione og Desenzano der du kan nyte de lune sommerkveldene mens du spaserer rundt i smågatene og kjenner den genuine sjarmen som innbyggerne har tatt godt vare på opp gjennom årene.

Underholdning og aktiviteter.

Ett besøk på ”Gardaland”, med alle sine morsomme attraksjoner, er vanligvis en favoritt blant både voksne og barn. Landet er åpent fra april til september. Et annet populært utfluktsmål er ”Canevaworld” med Aqua Paradis. Her kan hele familien tilbringe dagen blant ulike vannsklier og vannshow (åpent fra mai til september). På ”Medieval Times” kan du oppleve et stort middelaldershow med ridderturnering. Her kan du samtidig nyte nygrillet kylling med drikke til. Det holdes forestillinger 1-2 ganger i uka (kveldstid) fra mai til september.

Området har dessuten en safaripark ”Parco Safari” der du kan kjøre rundt i egen bil og se på afrikanske dyr som giraffer, løver, nesehorn og aper. En zoologisk hage med bla modeller av dinosaurer finns også.

Utflukter

De fleste egner dagene til å utøve sportslige aktiviteter eller til å besøke de innbydende omgivelsene.

Det fins ingen begrensninger på morsomme saker å gjøre sjøen. Vakre Verona med den kjente balkongen der Romeo og Julie sukket etter hverandre, romantiske Venezia og den betagende Lefro-sjøen er selvsagte utfluktsmål som passer utmerket for dagsturer.