Søk og bestill reise

search
Hamburg
» Våre reisemål » Tyskland » Hamburg Bundesland » Hamburg

Hamburg i Tyskland

Storbyen ved Alstern

Hamburg i Tyskland

Den grønne byen med egen innsjø er vår nærmeste virkelige storby, der det alltid finnes noe nytt å oppleve. Kunst og kultur av høyeste klasse, fine restauranter, fornøyelser, utsøkt shopping og mange severdigheter, som byens 1200-årige historie har etterlatt seg. Velg turen via Helsingborg og Rødby-Puttgarden eller en bekvem nattferge Göteborg-Kiel.

Rundt innsjøen Alster. Alstersee, som ble demmet opp allerede på 1200-tallet, er et paradis for seilere, roere og padlere. Nå nyter man gjerne denne oasen med en "Alsterwasser", øl med limonade - oppfriskende på en varm sommerdag. Ta en Alsterrundtur, byrundtur på vannet. Dampbåter starter sin ferd over sjøen fra flotte Jungfernstieg og inn i kanaler, og byr på en nydelig utsikt over byens silhuett. En spasertur rundt Alster er også en behagelig og interessant opplevelse. Hamburg har i alt 2453 broer! Sammenlignet med andre byer som er ansett for å ha mange broer: London bare 850, Amsterdam bare 600 og Venezia har faktisk ikke mer enn 400 broer.

God mat, shopping og litt synd. Stort shoppingtilbud fra Neuen Wall over praktbulevarden Jungfernstieg og frem til innkjøpstempelet Europa-Passage, paradegaten Mönckebergstrasse samt 14 shoppingsentre i bykjernen. Også når det gjelder mat og drikke, ligger Hamburg på et avansert nivå. Det er en av de tyske byene som er blitt belønnet med flest Michelin-stjerner. „Auf der Reeperbahn nachts um halb Eins...“ (på Reeperbahn halv ett om natten). Sjømannsromantikken, som den en gang ble sunget, er en del av Hamburgs identitet. Romantikken er godt komplettert med erotikken langs "syndige strøk" som Grosse Freiheit (den store friheten).

Den grønne byen. I Hagenbecks dyrepark lever aper, tigre og andre dyr i storslagne anlegg, som er laget med de naturlige levevilkår som forbilde. Den nyeste attraksjonen er opplevelsesakvariet. Legg ut på ekspedisjon og våg deg ned i de dypeste tropiske sjøene, den subtropiske urskogen og de hemmelighetsfulle hulene og grottene. Midt i byen ligger det berømte "Planten und Blomen", et herlig fritidsområde med botanisk hage og den største japanske hagen i Europa. Parksjøen med det installerte vannlysorgelet er imponerende. Fra mai til september blir det om dagen oppført vannspill og fargerike vannlyskonserter om kvelden.

* SEMBO LIKER* * Hamburger DOM.* Noen ganger i året på Heiligen-Geist-området nær Reeperbahn finnes alt fra karuseller til høyteknologiske attraksjoner og selvfølgelig også mat, øl og underholdning for alle aldre.

* Hamburgs havns 821. fødselsdag.* Hamburgs havn ble grunnlagt i 1189, og denne begivenheten feires i begynnelsen av mai hvert år. Mange aktiviteter til sjøs, på land og i luften rundt havnen. Mange høydepunkter, som møtet med de største og vakreste seilskutene i verden. Og morsomme fornøyelser og underholdning for hele familien.

* SchlagerMove Hamburg* Kjærlighetsfestivalen i bydelen St. Pauli. Eller ”Allsang i Sankt Pauli” med 60- og 70-tallstema om peace, love & music. Passende antrekk og stemme er en fordel!

* Alstervergnügen* Denne gatefestivalen arrangeres i Hamburgs bykjerne rundt innsjøen Alster. Hvert år kan man oppleve forskjellige utstillinger, sportsbegivenheter og musikkfremførelser. Hver kveld ved ti-tiden konkurrerer forskjellige land i en kombinasjon av musikk og fyrverkeri.

* Julemarkeder i Hamburg* Hamburg kan by på opptil 13 forskjellige julemarkeder i perioden 25/11-23/12 2013. Julemarkedene skapes etter et hanseatisk eller historisk tema. Eller mer som et party hvis man besøker julemarkedet på Reeperbahn, også kalt "det erotiske julemarkedet".