Søk og bestill reise

search
Phuket
» Våre reisemål » Thailand » Sør-Thailand » Phuket

Phuket i Thailand

Phuket – Myke sandstrender og masse å gjøre

Phuket i Thailand

*Strand etter strand … *

Phukets fantastiske strender henger nesten sammen – som perler på en snor. I sør ligger fine Kata Beach med en bred og langgrunn strand som passer barnefamilien som hånd i handske. Litt nordover finner du Karon Beach, en annen favoritt blant barnefamiliene. Stranden virker uendelig med små, myke sanddyner og en rekke vannsportsaktiviteter. Et stykke videre nordover ligger Patong Beach, en lang sandstrand med fullt strandliv og høyt tempo.

En drøy mil nord for Patong ligger den fine, lange Kamala-stranden. Her er det solstoler langs stranden og koselig landsby i tillegg til populære Fantasea. Kamala Beach er meget populært blant barnefamilier.

Surin Beach ligger nærmere flyplassen, ca. 5 km nord for Kamala Beach. Stranden er svært fin med flere lokale restauranter og barer, mens utvalget ellers er begrenset.

Velg hvordan du vil tilbringe ferien og hva som passer deg best. Vi har både fine hotell og enkle innkvarteringer.

Du tar deg lett mellom de ulike strendene og feriestedene med soffbussene eller taxi.

Barnevennlig eller tett med barer i Phuket?

I Kata er det flere sentre med butikker, skreddere, restauranter og barer. Kata Center Point, et kjøpesenter som også er et samlingspunkt om kvelden, er populært. Sjarmerende Karon er noe større og har også et bredere utvalg av det meste. Det er flere turoperatører, internettkafeer, en overflod av skreddere og noen gode og rimelige optikere. Patong er det livligste med utallige restauranter, barer og underholdning – mange av dem med tvilsom interesse for familier med barn.

Et vell av ting «å gjøre»

Du kan enkelt ta lokalbussen på egen hånd til «hovedstaden» med samme navn som øya. Phuket by har gjennom historien fungert som et viktig handelspunkt for arabere, indere og portugisere. I den eldre delen er det fremdeles bygninger i portugisisk-kinesisk stil. Tempelet Saan Jao Sang Tham er verdt et besøk, der det ligger kilt inn i enden av et trangt smug (nær Th Phang-Nga). Hvis du er i byen, må du heller ikke gå glipp av det lokale markedet på Th Ranong.

Det er lett å bestille (men noen ganger vanskelig å velge blant) og det er massevis av utflukter som tilbys på stedet. Hva med å padle sammen i en Sea Canoe, en smal gummikano, som padles i grupper. Trygt, komfortabelt og alltid fantastisk vakkert. En klassisk båttur går til Phang Nga, øylandskapet rundt James Bond-øya. En annen utfluktsøy er den fantastisk vakre øya Virgin Island, eller Kho Kai Nai. Hurtigbåtene kjører dit og du blir møtt av en hvit, fløyelsaktig sand og krystallklart vann.

Mat og shopping

I Phuket kan du spise thai, indisk, italiensk, svensk – en herlig blanding av mange forskjellige retter og smaker. Etter noen dager har du sikkert funnet favorittrestauranten din, kanskje langs stranden eller på et bortgjemt hjørne hvor du knapt finner tilbake. Hvis du reiser med barn, får du alltid ekstra oppmerksomhet.

Utvalget av shoppingmuligheter og uteliv er like kolossalt. Velg og vrak, og ikke glem å prute! Kata og Karon er perfekte for familier med barn, mens Patong kanskje faller best i smak for de litt yngre, med høyere krav til støy. Patong sentrum har nå blitt beriket med et nytt stort kjøpesenter, Jungceylon, vel verdt et besøk.

SEMBO LIKER

  • Stranden «Laem Singh», vanskelig å finne, men bare noen få minutters kjøring fra Patong Beach. Bratt vei ned en skråning. Verdt innsatsen – stranden er helt topp.

  • Fornøyelsesparken Fantasea i Kamala – forestillinger, restauranter og shopping – alt på samme område. Bare om kvelden.

  • Radsada Handmade. Flotte stoffer fra ulike deler av Sørøst-Asia. Litt dyrere.

Rasada Road 29, Phuket by

  • Et fly til valgmulighetenes Phuket – noe for enhver smak og lommebok, og med korte avstander i mellom.

GODT Å VITE

Phuket flyplass ligger ca. 25–40 km fra de forskjellige strendene.

Du kan reise med minibusser mellom flyplassen og de ulike strendene. Pris fra, ca. THB 100,-/pers/vei. Kombiner oppholdet på Phuket med fredelige Khao Lak. Transfertid Phuket flyplass til Khao Lak ca. 1 time.

REGNER MINST: desember-februar