Søk og bestill reise

search
Khao Lak
» Våre reisemål » Thailand » Sør-Thailand » Khao Lak

Khao Lak i Thailand

Lange strender og fred og ro.

Khao Lak i Thailand

I Khao Lak trives barnefamilier som er ute etter lange strender og fred og ro. Her kan du vandre langs lange strender, nyte stillheten eller dra på en eller annen hyggelig utflukt. På øya Ko Kho Khao, ca. 3 mil nord for Khao Lak, kommer du enda lenger unna masseturismen. Dette er stedet for dem som ønsker å være i nærheten av naturen og virkelig vil slappe av.

Nydelig natur, sol og bad Fredelig og vakkert er ord som beskriver stemningen i Khao Lak. Det er naturen, bademulighetene og dykking/snorkling som lokker. De fleste som reiser hit, gjør det på grunn av de lange, fine strendene. De strekker seg flere mil av gårde, og er dekket av finkornet sand som iblant avbrytes av store, enslige steinblokker. Her har du en fantastisk mulighet til å lære deg å dykke. Vannet er klart og behagelig varmt, noe som betyr at du kan plaske omkring så lenge du vil. Et nybegynnerkurs tar ca. 4 hele dager. Øya Ko Kho Khao har en nesten 2 mil lang, herlig sandstrand. Her er det ikke trangt om plassen, og det er lett å finne et sted i solen.

Landsbyfølelse og et stort hjerte Drøyt åtte mil nord for Phuket ligger Khao Lak med sine tilsynelatende uendelige strender. Landsbyen er ganske liten, med kun noen hundretalls fastboende, og ligger konsentrert langs en lang hovedgate. Her råder det en herlig landsbyfølelse, og det meste skjer i et rolig tempo. Landsbyen har et fint utvalg av restauranter, barer, shopping og fornøyelser. På Ko Kho Khao ligger det en håndfull små landsbyer som har et begrenset tilbud av restauranter og shopping. Hvis du blir riktig shoppinglysten, må du ta deg en tur inn til fastlandet. Den nærmeste lille byen, Takuapa, ligger ca. 15 km fra øya. Genuint og meget lokalt.

Snorkling, dykking og jungelturer Du kan dra på spennende turer i jungelen og til havs. Herfra har du bl.a. mulighet til å ta utflukter til Surin- og Similan-øyene, som regnes blant de aller beste dykkestedene i verden (dykkesertifikat kreves for å få dykke). Du kan også ta en båttur til James Bond-øya eller padle kano gjennom jungelen. Khao Sok, en av landets fineste nasjonalparker, ligger bare noen timers bilreise unna. Til livlige Phuket tar det vel 1,5 time med bil, litt lengre tid med buss. Det går rutebusser.

Hyggelige aktiviteter i rolig tempo Khao Lak ”store” sentrum består av en ca. 400 m lang strekning langs hovedveien som går forbi landsbyen. På begge sider av veien ligger det restauranter, butikker, skreddere og ellers alt man kunne tenke seg å trenge i ferien. Men la deg ikke lure – her skjer alt i sakte tempo. Kontrasten til turistmagneten Phuket med alle sine tilbud er stor. Du finner ofte små sentre med restauranter og noen forretninger i tilknytning til de ulike strendene, der flere av hotellene våre ligger.

SEMBO LIKER -Et av jordens siste paradis for dykkere og snorklere. Kritthvite strender, krystallklart vann og dramatiske undervannslandskap. Anses for å ha et av verdens 10 beste dykkevann. Utflukt til Similan-øyene - En av Sørøstasias største og mest artsrike regnskogsområder ligger mindre enn en times reise nordøst for Khao Lak. Her lever noen av de få ville elefantene som fremdeles finnes i jungelen i Thailand. Ville tigre, leoparder og andre kattedyr har også sitt tilholdssted her, sammen med mange av de store, fantastiske neshornfuglene. Khao Sok National Park - God thaimat og noen myggstikk får du på den lokale, koselige restauranten. Strandrestauranten Chong Fah på Bang Niang Beach - På denne lille øya kan du fremdeles oppleve fred og ro, øylivet og den thailandske hverdagen. Hvis du ikke vil bo her, kan du leie en moped i Khao Lak, og kjøre opp hit på en dagstur (ca. 3 mil). Fergene går ofte, og det er også mulig å ta en longtailbåt den korte overfarten til øya. Øya Kho Kao - Khao Laks egen nasjonalpark ligger ved veien mot havsiden, før man kjører ned til de første hotellene og landsbyen. Ta deg rundt på egen hånd langs merkede turstier, eller meld deg på en organisert tur med guide. Et alternativ til stranden Khao Lak National Park

REISEMÅLSFAKTA: TRANSFER: KOMMUNIKASJON: Tuk-tuk, sofabusser og taxi for en billig penge. Leie av moped ca. THB 150/dag. BAD: Langgrunne strender med finkornet sand. I sommerhalvåret forekommer det undervannsstrømmer og bølger, badeforbud kan innføres. Stor forskjell mellom flo og fjære. REGNER MINST: desember-april