Søk og bestill reise

search

Kinna i Sverige

Kinna ligger bara 30 kilometer fra Borås og 60 kilometer fra Gøteborg og tillhör Marks kommun. Kinna er et lite svensk småsted midt i tekstilriket. Her finner du flere kjente tekstilmerker som f.eks. Pelle Vävare, Ahlmedals, Kasthall og Sandens. De har alle butikker eller fabrikktutsalg, hvor du kan kjøpe ulike typer unike tekstiler. Hvis du er her for å shoppe, kan du utmerket godt kombineres det med enten Ullared eller Borås. I Kinna er det også flere fine restauranter, kafeer og en del puber du kan besøke. Her bor du med naturen rett utenfor dørstokken i Viskan-dalen!

Mariebergsparken er Kinnas Hembygdsförenings folkepark. Et fritidsområde på ca. 15 hektar. I parken arrangeres sedvanlig og tradisjonell midtsommerfeiring, mai-feiring og årlig julemarked.

Hvis du søker en aktiv ferie, har du kommet til rett sted! Du har mulighet til å leie sykkel (på pensjonatet Lydde Gård) og oppleve Hyssna-naturen. En 38 kilometer lang sykkelsti, på småveier i områdene Kinna, Rydal og Hyssna. Stien kan beskrives som variert, med både asfalt- og grusveier, vanligvis med lite trafikk. Landskapet består av åpne sletter og dype skoger, og på veien kan du kjøre forbi bl.a. Hyssnas gamle kirke, bøkeskogen Stomsås og møllen i Hyssna. I Marks kommune er det ytterligere to sykkelstier: Viskans & Surtans daler og Torestorpsturerna. På disse stiene er veiene mindre trafikkerte med et mer åpent og flatere landskap. I Torestorpsturerna kan du dessuten velge mellom en lengre og en kortere tur. Å dra på sykkelferie i området rundt Kinna er det perfekte valget for den aktive barnefamilien eller paret.

Turgåing er også en populær aktivitet i området. En av flere turstier er Älgstigen. En kortere tursti, rett utenfor Ørby, er bare noen minutters kjøretur fra sentrum av Kinna. Her passerer du Mos Strand som i løpet av sommeren er en populær badeplass med en vakker sandstrand, kafé og badebrygger.