Våre reisemål » Sør-Afrika

Søk og bestill reise

search

Sør-Afrika

Mange, herlige soltimer, storslått natur, en dramatisk kyst, spenning og magi – Sør-Afrika har det meste! I tillegg til uttalige, fascinerende nasjonalparker og viltreservater, som for øvrig er de fineste i verden, byr landet på utmerkede golfbaner og vidunderlige vingårder.

Nå er det på tide å gjøre reisen du lenge har drømt om og pratet om. Med Sembo kan du ta flyet til det gjestfrie og eksotiske Sør-Afrika, et land som byr på sterke inntrykk hele året.

*Se sola gå ned over to møtende oseaner *

Agulhasstrømmen gir kysten i provinsen KwaZulu-Natal både varmt vær og varmt hav. Det herlige området har hele 230 soldager i året og her bader du i Det indiske havet.

I vest er klimaet tørrere og noe kjøligere, og det kalde Atlanterhavet gir utmerkede forhold for dykking og surfing på Sør-Afrikas beste bølger. Langs den slingrende kysten kan du besøke pittoreske tettsteder og vakre badeviker med myk hvit sand, deriblant Camps Bay utenfor Cape Town som mange anser som verdens vakreste.

*Et land i alle regnbuens farger. *

Sør-Afrika har 11 offisielle språk, og det sier en hel del om landets kultur og historie. En herlig blanding av nederlendere, franskmenn, briter, indere, malaysiere og lokale stammer har alle satt sine preg på landet, som på folkemunne kalles regnbuenasjonen. Hver by har sin egen ”township”, plankeby, som ligger i utkanten av byene. Lokale guider arrangerer spennende turer til disse områdene for å gi deg et lite innblikk i innbyggernes hverdag.

Berusende utsikt og opplevelser på høyt nivå.

Sør-Afrika har mange flotte opplevelser å tilby sine gjester. Vindistrikter og urørte skoger blandet med langstrakte laguner og mektige fjell. Vi anbefaler å ta turen langs en av Sør-Afrikas mest berømte veier, Garden Route, som strekker seg fra Mossel Bay til Tsitsikammas nasjonalpark.

Et annet tips er Hermanus, en bedårende liten by med ett av verdens beste steder hvis man vil se på hval. Cape of Good Hope (Kapp det gode håp) og Cape Point er selvsakte severdigheter. Veien dit slingrer seg vakkert langs kysten der du kan iaktta det dramatiske møtet mellom Atlanterhavet og Det indiske hav.

Store porsjoner og forfriskende viner

I Sør-Afrika finnes det mange utmerkede restauranter. Maten er ikke bare god, den er også rimelig og den serveres med utmerket service. Du kan få en treretters meny med vin og kaffe for 150-200 kr. Sør Afrika produserer utsøkt vin, og vi anbefaler et besøk i vindistriktene Stellenbosch, Franschoek og Paarl.

Shopping for alle

I de store byene er det shoppingsentre i ulike prisklasser, med alt fra klær og sko til innredningsartikler. De lokale markedene er meget populære og tilbyr et spennende utvalg av vakkert håndverk i bl.a. tre, tekstil og keramikk. På markedene kan du selvsagt prute.

*La barna bli med på eventyr *

Barn er varmt velkomne til Sør-Afrika. Det er enkelt å ta seg rundt i de velorganiserte naturreservatene, elefantparkene, krokodille- og strutsefarmene. Både i og rundt de fleste byene er det trivelige museer, gallerier, akvarium og dyreparker som passer like godt for store som for små. De mer eventyrlystne kan benytte anledningen til å dykke med hvithaier og teste bungy-jumping.

Valuta: 1 NOK = ca. 0,75 rand.

Språk: (11 offisielle språk), engelsk fungerer utmerket.

Tidsforskjell: 1 time, vintertid.

Flytid: Ca. 12 timer, mellomlanding i Europa.

Les mer

Skjul

Vis kart