Søk og bestill reise

search
Krakow
» Våre reisemål » Polen » Malopolskie » Krakow

Krakow i Polen

KRAKOW – bohem, rimelig og passe stort.

Krakow i Polen

Krakow är Polens populäraste resmål med en fantastisk blandning av gammalt och nytt, ett otroligt utbud av matställen, nöjen och shopping. Våra hotell ligger alla centralt, de flesta i hjärtat av gamla stan eller i bohemiska Kazimierz. Var du än bor så har du det mesta inom bekvämt promenadavstånd.

Gamlebyen og Kaziemirz

Start med å suge til deg atmosfæren på hovedtorget i gamlebyen. I det ene hjørnet av torget, som er et av Europas største middelalderske torg, ligger basilikaen Maria fra 1200-tallet med byens beste utsikt. Litt bortenfor ligger Wawel-borgen der de fleste av Polens konger ble kronet, inkludert Kong Sigismund, barnebarn av Gustav Vasa. Det er gangavstand fra borgen til den jødiske bydelen Kazimierz, byens sjarmerende kunstnerreir med sine mange kafeer og puber. Byen har 150 kirker, 41 museer, Europas nest eldste universitet (Collegium Maius) og mer enn 30 gallerier med moderne polsk kunst.

Rimelig shopping og variert utvalg

På torget i gamlebyen ligger passasjen Sukiennice med et mangfol av suvenirer. Byens vakreste varehus ligger på det samme torget, inngang på nr. 13. Det går elleve gater ut fra dette allmektige torget - alle kantet med butikker som selger nasjonalproduserte og importerte varer. Hvis du ønsker et større utvalg, skal du besøke superkjøpesenteret Galeria Krakowska (270 butikker) og Galeria Kazimierz (160 butikker) - begge i gangavstand fra gamlebyen. Markeder finner du på torget Plac Nowy og loppemarked i Hala Targowa på søndag formiddag med alt mellom himmel og jord. Shoppingen er rimelig og variert - prut på markedene!

Bohemiske kafeer, kål, kjøtt og vodka

Bare i gamlebyen er det drøyt 400 spisesteder, barer, puber og kafeer! Porsjonene er store og prisene lave. Det mest polske av alt er trolig den mettende bigos-suppen, kokt i kål, kjøtt og grønnsaker. Godt med et stykke ferskt brød og kaldt nasjonalprodusert øl, Zywie. Pirogene - store raviolis med fylling (grønnsaker, kjøtt eller poteter og ost) kan være veldig mettende og serveres nesten overalt. Polske pølser, røkt eller tørket, smaker utmerket og verdt å prøve. Det dyrkes druer i landet, men vinen kan man lett hoppe over. Men ikke glem å prøve de nasjonalproduserte vodkavariantene Wyborowa og Zubrowka - serveres iskald og slukes i en slurk - noe tilnærmet en nasjonalsport.

Puber, jazzklubber, diskotek og klassisk

Klassiske konserter koster mellom 20-40 PLN. Biletter kjøpes på turistkontoret på torget i gamlebyen. God jazz finner du på røykfylte, store Harris i underjordiske hvelv med herlig atmosfære. Lite og trangt er det på Piano Rouge og i U Muniaka - alle tre i gamlebyen. Klubber for de yngre på Paradox, egentlig et diskotek, Lubu Dubu (70- og 80-talls musikk) og Kitsch - alle i samme bygg på Wielopole 15. Prozak, Faust og Cie? er også populære klubber. SEMBO LIKER

Bagelen stammer ifølge legenden fra Krakow. Ikke noe sted smaker de så godt som hos de mange gateselgerne. Billig og bra hvis blodsukkeret skulle synke. Det heter obwarzanki på polsk.

Selges i blå gateboder, for det meste i gamlebyen.

Søndagsmarkedet med nasjonalprodusert tekstil, second hand, antikviteter, parfyme og en masse annet av litt av hvert. Åpent på formiddagen. Prutbart.

Plac Nowy i Kazimierz

Restaurant Klezmer Hois med koselige gamle møbler og kniplingduker på bordene. Utsøkt husmannskost av jødisk / polsk snitt i et herlig miljø. Levende musikk noen kvelder i uken (for en avgift). Bestilling av bord, tlf: 012-411 12 45.

Ul. Szeroka 6 i Kazimierz

Sjarmerende kafé/pub Mleczarnia, et steinkast fra den berømte, men overhypede puben Alheima. På Mleczarnia er det trangt, koselig og bohemisk i tre små rom og en bardisk. De serverer i egen hage rett over gaten om sommeren.

Ul. Meiselsa i Kazimierz

Café Prowincja er populært blant kunstnere, bohemer og studenter. Smått, trangt og koselig med vaklevorne trebord og stoler. Sikkert byens beste hot chocolate.

Ul. Bracka 3-5, en sidegate fra torget i gamlebyen

Pozegnanie z Afriky, kafé, men kaffe fra alle verdens hjørner. Koselig innredning og herlig kaffeduft. Her kan du også handle med deg spennende kaffeblandinger.

Ul. Sw. Tomasza 21, gamlebyen

Moliére, liten restaurant og teater i ett. Cabaret med vitser om det polske temperament. Morsomt, selvkritisk og forståelig om sommeren (da spilles det på engelsk).

Ul. Szewska, gamlebyen