Våre reisemål » Norge » Storby » Alta
Alta

Alta

Hvis du liker å gå på tur i Norge, gå langrenn i fjellet eller beskue det storslåtte nordlyset, hvorfor ikke starte fra nordlysbyen Alta?

Søk og bestill reise

search

Alta

Alta kalles også for Nordlysbyen p.g.a. Nordlysobservatoriet som ble bygd på slutten av 1800-tallet. Det magiske skuespillet som nordlyset byr på, er noe alle bør oppleve.

Alta består av distriktene Bossekop, Bukta, Elvebakken, Midtbakken og Sentrum som ligger som en langstrakt strekning i Finnmark fylke i Norge. Dype daler, høye fjelltopper og vakre fjorder omgir det naturskjønne området – et perfekt reisemål for den typiske oppdagelsesreisende.

Aktiviteter

Her finner du Altafjorden med sine sidefjorder og øyer, bl.a. Stjerneøya og Seiland ligger like utenfor Alta. På Seiland ligger Seilands nasjonalpark med isbreen Seilandsjøkelen og fjellet Seilandstuva, som absolutt er verdt et besøk. Hvis du er i Alta om vinteren, hvorfor ikke prøve hundekjøring eller dra på snøscootersafari? Det er også muligheter til å gå på ski på de snødekte fjellene utenfor byen. Om sommeren er det populært med fotturer i området, enten på egenhånd eller sammen med andre i opplagte turer.

Alta er mest kjent for sine mange helleristninger, hulemalerier og steinalderfunn, datert til rundt 5200 f.kr. respektive 9000 år gamle, som til dels kan besøkes ved Hjemmeluft i utkanten av Alta. Dette helleristingsområdet står på UNESCOs verdensarvliste. Det er også museer å besøke og guidede turer til helleristningene om sommeren. På museet kan du også lære deg mer om nordlyset.

Hvordan komme hit

Stedet er lett tilgjengelig med bil ettersom E6 går forbi byen. Hvis du foretrekker å bruke offentlig transport, går det også buss, hurtigbåter og ferger til stedet. Det finnes også en flyplass i Alta.

    Les mer

    Skjul

    Vis kart