Søk og bestill reise

search
Trysil
» Våre reisemål » Norge » Sommer- og Skiferie i fjellen » Trysil

Trysil i Norge

Trysil – Norges mest populære og snøsikre skianlegg – byr på en rekke spennende aktiviteter om sommeren!

Trysil i Norge

Selv om skiområdet er stort, trenger du ikke å bruke bilen for å reise mellom de forskjellige anleggene. De fleste innkvarteringstilbudene er såkalte ski in / ski out, og hele Trysil er bygd opp på en organisert måte som gjør det lett og komfortabelt å ta seg rundt uten bil.

De 68 bakkene som er fordelt over tre sider av fjellet er effektivt knyttet sammen av 29 heiser og en ellers velfungerende infrastruktur. Du har transportheis til bakken og skimuligheter rett utenfor døren nesten uansett hvor i området du bor. Trysil har rikelig med opplevelser for alle. Skikjøring i Trysil er en opplevelse utenom det vanlige.

Alpint

Trysilfjellet er delt inn i fire områder: Turistsenter, Høyfjellssenter, Høgegga og Skihytta. Trysil Turistsenter er inngangsporten til sørsiden av fjellet med bakker for alle ferdighetsnivåer, et stort barneområdet, restauranter og afterski. Trysil Høyfjellssenter er inngangsporten til den nordlige siden av fjellet, et perfekt område for familier. Det finnes også restauranter, butikker og afterski. Høgegga er for de fartsglade, et fantastiskt skiområde med bare sorte løyper. Skihytta er solrik og godt posisjonert på Snaufjellet, og har flotte skimuligheter.

Terrengpark

I Trysil er det grønne parker ved områdene Fonder Adventure på Turistsenter og Gammelgård på Høyfjellssenter. Parkene består av små hopp og enklere skiløyper og er perfekt for de som aldri har stått i terrengpark før eller som oppvarming før den store og mer avanserte terrengparken i Trysil – flere ganger utkåret til Norges beste. I parken er det små og store hopp, rails og funboxer. Dette er paradis for snowboarderne og de lekelystne skikjørerne.

Alt for barna

I Trysil står barna i sentrum. Her er det ikke mindre enn tre forskjellige områder for de små og nybegynnere med totalt ni heiser. Smotteparken har figurer med stemmer som snakker til de yngste skiløperne. Det er hopp, figurer og all annen moro som du kan oppleve med ski på beina.

På Trysilfjellet møter du også Smottene – alle barns beste venner. Sammen med dem kan du ha det gøy og finne på ulike aktiviteter og konkurranser. Smottene har egne familieuker hvor de finner på ugagn og rampestreker med de minste. Smottpop, Puppsmott, Popsmott, Smottpupp, Gammel og Skogbum ser fram til å møte barna.

Fageråsen – et familieeldorado

Det har blitt enda enklere å være gjest på det flotte barneområdet på Trysil Høyfjellsenter i Fageråsen. En fantastisk 6-seters stolheis gir praktisk og rask transport til toppen av fjellet. Stolene er oppvarmet og hvis det blåser, er det vindbobler som beskytter deg mot de kalde vindene.

Det meste av innkvarteringen ligger med såkalt ski in / out, og området har et godt og variert utvalg av mat, et fantastisk barneområde og et nydelig skiterreng – det er derfor Fageråsen er mange familiers favoritt.

Bo bra med ski in & ski out

Det er viktig å bo komfortabelt og godt når man er på skiferie, og i Trysil er det mange komfortable hytter og leiligheter å velge mellom. Flesteparten av ferieboligene har ski in / ski out, hvilket betyr at du slipper å ta bilen til de forskjellige skiområdene. Lettere enn det blir det ikke.

Sommer

Den vakre naturen byr på tusenvis av farger hele sommeren, og du kan velge mellom å sette deg under et teppe og bare nyte eller aktivere deg i de fine omgivelsene.

Foruten de vanlige aktivitetene som golf, fiske, kanopadling, elg- og beversafari, og selvfølgelig sykkel- og fotturer, tilbys det også rafting, fjellbowling og elvebrett (surfe på elven).

Her kan du velge mellom mer enn 30 ulike aktiviteter for både store og små. I nærheten er det fine badeplasser å gå til når sommerdagene blir varme.