Søk og bestill reise

search
Hafjell
» Våre reisemål » Norge » Sommer- og Skiferie i fjellen » Hafjell

Hafjell i Norge

Hafjell, med skikjøring på alle nivåer, ligger bare 15 km fra Lillehammer.

Hafjell i Norge

Alpint

I Hafjell er det 30 bakker og 13 heiser, hvilket gjør det til et unikt skiområde. Det er et heissystem med blant annet en 8-seters gondolheis og 2 EXPRESS-heiser. Det er derfor enkelt og effektivt å komme opp i bakkene og risikoen for lange køer minimeres. Det gir også nybegynnere og de mindre erfarne kjørerne økende muligheter. Gondolheisen gir deg tilgang til både grønne, blå, røde og svarte løyper. Hafjell egner seg for alle typer skiløpere, delvis for de som liker å stå i de «myke» bakkene og for de mer erfarne.

FEBRUAR: UNGDOMS-OL I HAFJELL Mellom 12.-21. februar avholdes ungdoms-OL i noen av Hafjell-løypene. Det betyr glade dager, liv og rør med ekstra begivenheter og aktiviteter. Men også på utvalgte løyper (nr. 8, 9 og 28) – hovedsaklig sorte – er reserverte for OL i hele eller deler av perioden 1–21 februar 2016. Du finner mer informasjon på <http://www.hafjell.no/ungdoms-ol>

Snowboard

Terrengparken med to big jumps og forskjellige hopp, er en virkelig utfordring for de fleste snowboardere. Hafjellstoppen høyere oppe på fjellet er for de helt avanserte, og både i skogen og ovenfor tregrensen finnes det mulighet til off-pistkjøring.

Langrenn

Fra Hafjell kan langrennsentusiastene kaste seg ut i 300 km velpreparerte langrennsspor, som bl.a. går til Sjusjøen og Nordseter høyt oppe på fjellet.

Aktiviteter uten ski

Besøk den olympiske bobbanen som ligger 4 km fra Hafjell, og prøv deg på en svimlende bobtur. Man kan også ha det gøy med «aking» (5-personers kjelke), skjelettkjelke, hundespann og scootersafari. Familien kan også besøke Hunderfossen Vinterpark på den andre siden av elven, der det store trollet bor, eller besøke det store lekelandet midt i Hafjell sentrum – barna kommer til å bli overbegeistret.

Alt for barna

Ved foten av fjellet ligger «Barnelandet», et avgrenset område for de minste. Snølekeplass, kjelkebakke, små hopp og rullebånd er noen av de mange fasilitetene. Barneskiskole og innendørs barnepass (2 – 7 år) finner man også her. Hafjell har fem skiklubber i aldersgrupper fra 4 til 16 år. Klubbene er satt sammen etter både alder og kjørenivå. Dette gjør Hafjell til et spesielt barnevennlig skiområde.

Overnatting

I Hafjell-området er det mange overnattingsmuligheter å velge mellom: leiligheter, hytter og hotell. De er fordelt rundt fjellet, i hjertet av Hafjell og på den andre siden av elven. Alle ligger sentralt plassert i forhold til skiområdene.