Søk og bestill reise

search
» Våre reisemål » Spania » Storbyer » Madrid » Mat & drikke

Mat & drikke i Madrid

Mat & drikke

Mat og drikke

Den mest typiske matretten her på det kastilianske høylandet er nok Cocido Madrileño, en gryte med kikerter, grønnsaker, chorizo og svinekjøtt. Det spanske kjøkkenet er ikke kjent for sin store finess, men maten er ofte vellaget og god.

En annen klassiker er den gode lufttørkede skinken. I Madrid ligger Museo del Jamón – en kombinert bar og butikk som har spesialisert seg på akkurat skinke. Prøv delikatessen Jamón Iberico, som fremstilles av den svartfotede Iberico-grisen. Museo del Jamón ligger på Carrera San Jéronomo, 6, ikke langt fra Puerta del Sol.

Tapas finnes det mange varianter av. Blant de mest typiske kan nevnes Boquerones à la vinegreta (sardiner i oljevinaigrette), patatas bravas (kokt potet i hvitløksmajones), pimientos rellenos (fyllt paprika) og croquetas (liten fritert potetkake med ost eller skinke inni), gambas al ajillo (kongereker i hvitkløksduftende olje) og selvfølgelig den typiske potetomeletten – tortilla española. Tapas spises ofte ved bardisken sammen med et glass øl, vin eller tørr sherry, og man spiser sjelden mer enn 2-3 tapas per sted. Deretter det det på tide med en ny bar, ny drikke og nye tapas.

Populære, bartette områder med tapas er bl.a. Plaza Santa Ana og kvartalene rundt Plaza Mayor og Puerta del Sol.

Alle måltider spises betydelig senere enn i Nord-Europa. Lunsj serveres vanligvis mellom 14-16, og middagen starter sjelden før 22.00. I en verdensby som Madrid finnes det selvfølgelig en rekke hurtigmatkjeder og enklere kateriaer som serverer mat nesten døgnet rundt.