Shopping cart
Våre reisemål
Våre reisemål - startside
FINN REISEMÅL
Resmål via karta
Reisemål via liste A-Ø
FERIEBOLIG
Leilighet
Hotell
Hus
HVORDAN VIL DU BO?
Oversikt
Moderne og komfortabelt
Familieklassikeren
Barnslig gøy
Koselig og intimt
Boutique
Herlig barnefri
Aktiv avkobling
Mat- og vingårder
Feire sammen
Borte lenge
Eget basseng
Allergivennlig
Romantikk
Budsjett
Superdeal
POPULÆRE REISER
Barnas Sembo
Arrangement
Lei seilbåt i Kroatia
Skiferie
Sol og bad - sommer
Sol og bad - vinter
Storby
LEGOLAND
Disneyland Paris
GRUPPEREISE
Gruppereise
Slik reiser du
Slik reiser du - startside
TRANSPORT
Bil
Ferge
Flybilletter
Leiebil
PLANLEGGINGSVERKTØY
Sembo Roadtrip
Tilbud
Tilbud - startside
Nyhetsbrev
Gavekort
Restplasser
Om Sembo
Om Sembo - startside
Spørsmål & svar
Slik kontakter du Sembo
INFORMASJON
Fakta og tall
Kvalitetsarbeid
Arbeide hos Sembo
Sosialt ansvar
Presseinformasjon
Sembos historie
Sembos reisevilkår
Alminnelige vilkår for pakkereiser
Forsikring
Viktig å vite
Min side
Reiseklubb
Reiseklubb - startside
Bli medlem
Logg inn i klubben
Fordeler og rabatter
Reisetilbud
Dagens SuperDeals
Last Minute
Konkurranser
Nyheter
Kundeservice
Søk og bestill reise
Bolig
Fly
Fly + Hotell
Ferge + Bosted
Ferje/bro
»
Våre reisemål
»
Spania
»
Storbyer
»
Madrid
» Mat & drikke
Mat & drikke i Madrid
Mat & drikke
Verdt å se
Shopping
Museer
Mat & drikke
Verdt å vite
Utflukter
Mat og drikke
Den mest typiske matretten her på det kastilianske høylandet er nok
Cocido Madrileño
, en gryte med kikerter, grønnsaker, chorizo og svinekjøtt. Det spanske kjøkkenet er ikke kjent for sin store finess, men maten er ofte vellaget og god.
En annen klassiker er den gode lufttørkede skinken. I Madrid ligger Museo del Jamón – en kombinert bar og butikk som har spesialisert seg på akkurat skinke. Prøv delikatessen
Jamón Iberico
, som fremstilles av den svartfotede Iberico-grisen. Museo del Jamón ligger på Carrera San Jéronomo, 6, ikke langt fra Puerta del Sol.
Tapas
finnes det mange varianter av. Blant de mest typiske kan nevnes
Boquerones à la vinegreta
(sardiner i oljevinaigrette),
patatas bravas
(kokt potet i hvitløksmajones),
pimientos rellenos
(fyllt paprika) og
croquetas
(liten fritert potetkake med ost eller skinke inni),
gambas al ajillo
(kongereker i hvitkløksduftende olje) og selvfølgelig den typiske potetomeletten –
tortilla española
. Tapas spises ofte ved bardisken sammen med et glass øl, vin eller tørr sherry, og man spiser sjelden mer enn 2-3 tapas per sted. Deretter det det på tide med en ny bar, ny drikke og nye tapas.
Populære, bartette områder med tapas er bl.a. Plaza Santa Ana og kvartalene rundt Plaza Mayor og Puerta del Sol.
Alle måltider spises betydelig senere enn i Nord-Europa. Lunsj serveres vanligvis mellom 14-16, og middagen starter sjelden før 22.00. I en verdensby som Madrid finnes det selvfølgelig en rekke hurtigmatkjeder og enklere kateriaer som serverer mat nesten døgnet rundt.