Søk og bestill reise

search
Øya Pag
» Våre reisemål » Kroatia » Kvarner » Øya Pag

Øya Pag i Kroatia

Vidunderlige Pag er Kroatias femte største øy med en kyststrekke på drøye 270 km.

Øya Pag i Kroatia

Dette er en avlang øy med mye stein og mange strender, små koselige landsbyer og den spesielle fåreosten ”Paski sir”. Du når øya med ferje eller via en bro på øyas sørlige ende.

Kroatias mest steinete øy?

Øyas største by, Pag, ligger midt på øya. Dette er en gammel by med et godt bevart sentrum som huser mange restauranter, barer og caféer. Pag ligger i en bukt som kantes av kilometerlange strender med grov sand, grus eller rullestein.

**Novalja</b øyas største turistsentrum, ligger ca 2 mil nord for byen Pag. Denne byen ligger i en fin bukt på øyas vestre side og tilbyr et bra utvalg av vannsporter, tennisbaner, fine strender og et utmerket utvalg av restauranter og caféer. Rett utenfor sentrum ligger den lange, brede og populære grusstranda Zrce. Flere av strendene har egne ”beach-clubs” med diskomusikk, som er ekstra populære hos den yngre garde.

Ønsker du å bo i en mindre by på øya anbefaler vi byen Mandre. Denne småbyen har ingen store hoteller og du er oftest bare omgitt av lokalbefolkning, oliventrær, sauer og et begrenset utvalg av restauranter.