Søk og bestill reise

search
Piemonte
» Våre reisemål » Italia » Nord-Italia med innsjøer Maggiore og Como » Piemonte

Piemonte i Italia

En fryd for sjelen.

Piemonte i Italia

Piemonte, foten av fjellet, er et sted for deg som elsker vakker natur, god mat og deilige viner. Området er fullt av vinranker, og Piemonte er kjent for å produsere noen av Italias beste viner. Vi har valgt å samle utvalget vårt under navnet Piemonte. Dette sikrer at du som kunde skal få et bedre overblikk og finne det du leter etter.

Mange vakre byer og provinser

Piemonte har mange steder som er vel verdt et besøk. Turin er en koselig by med gode shoppingmuligheter, kafeer og restauranter. Hvis du er interessert i historie og kultur, har du kommet til rett sted. Byen bærer preg av den romerske bystrukturen, dvs. rettvinklede gater. Byen er delt inn i 10 bydeler som igjen er inndelt i ulike kvarterer. Rundt omkring byen ligger det vakre klostre og slott. Her ligger også et av verdens viktigste egyptiske museer. Ta deg en tur til Quartiere Romano, Turins eldste bydel, grunnlagt 28 f.Kr. av keiser Augustus.

Alessandria er en vakker provins med fin natur og gamle slott. I likhet med de andre provinsene i Piemonte produseres det mange fine viner her. Acqui Terme er en koselig og rolig by med typisk italiensk atmosfære. Her finnes det mange forretninger, barer og restauranter. Byen er også kjent for sine varme kilder. I Acqui Terme ligger et regionalt Enoteca, i huset Palazzo Robellini, der du finner alle vinene fra Piemonte. Er du i byen, må du ikke glemme å avlegge Enotecaet et besøk, da dette er en fin anledning til å smake på og handle hjem mange riktig gode viner

Cuneo, midt i det berømte Langheo-området, er en trivelig by med et fint historisk sentrum og portaler fra middelalderen. Den gamle kirken, Madonna del Bosco, er fra 1198, året da byen ble grunnlagt. Byen er kjent for sitt enorme marked som holdes på tirsdager. Her finner du alt fra klær til lokale spesialiteter.

Monforte d´Alba er et livlig lite sted rikt på historie. Byen ligger i Langheområdet, ca. 500 moh. Monforte er en av regionens viktigste kommuner når det gjelder produksjon av Barolo. Her finnes flere historiske kantiner, noen pittoreske, andre luksuriøse.

Dogliani er en middelalderby som er delt opp i to deler. Den ene delen ligger høyere oppe og kalles for Castello, og den andre ligger litt lavere og kalles il Borgo. Landskapet rundt er rikt på vinmarker. Dolcetto di Dogliani er en av byens mest kjente viner.

Asti er nok en av regionens mest kjente byer. Dette i stor grad takket være stedets fine viner, bl.a. Asti Cinzano. I den gamle bykjernen finner du historiske kirker og bygninger. Her finnes det mange forretninger, barer og restauranter. Landskapet rundt byen er vakkert og bølgende, med vindykring, små vingårder og minnesmerker fra middelalderen.

Vakker landsbygd

En ferie i Piemonte er ikke bare avslappende for sjelen og vakkert for øyet, men også en gastronomisk opplevelse. Regionen er verdenskjent for sine fantastiske viner og gode mat. Hvis du velger å bo inne i byen, må du benytte anledningen til å ta en tur ut på landsbygden og besøke en av våre vingårder. Det bølgende landskapet er varierende. Det dyrkes mye hasselnøttrær og vinranker. Og den berømte Nutella produseres av Ferrero, som har sitt hovedkontor i Torino.

Det forventes at turistskatt belastes lokalt. Det er fortsatt ikke bestemt hvilke steder som blir berørte