Våre reisemål » Hellas » Kreta » Kato Stalos
Kato Stalos

Søk og bestill reise

search

Kato Stalos

Kato Stalos ligger på den nordvestlige delen av Kreta, i Hellas, bare noen kilometer vest for Chania. Stedet ligger langs kysten og det er ikke bare skandinaver som reiser hit på ferie, men også kreterne selv. For hvem vil vel ikke oppleve 25 til 30 graders varme og strålende solskinn? Her har du også muligheten til å ligge på den hvite sandstranden og bade i det krystallklare Middelhavet.

Kati Stalos kan beskrives som en svært liten og rolig badeby, ideell for ferierende barnefamilier og par. Stranden har finkornet sand og er bred og langgrunn. Her kan barna leke og kose seg med mange aktiviteter og spill. Foreldrene har da tid til seg selv og til hverandre. Havet inviterer til flere vannsporter og aktiviteter. Du kan surfe, vindsurfe og stå på vannski. Undervannsmiljøet er fantastisk med fargerike koraller og fisk, så dette er stedet for de som liker å snorkle eller dykke.

Sentralt i landsbyen er det noen få, men svært unike og fine butikker, kafeer, restauranter og barer. I sentrum av Kato Stalo er det også noen få tavernaer. Utvalget kan være tilstrekkelig for de fleste gjester, men hvis du ønsker litt mer variasjon, liv og røre, kan du enkelt ta deg til noen av de nærliggende feriestedene. Men hvis du foretrekker fred og ro og vakre strandomgivelser, er Kato Stalos mer enn nok.

Nabobyen Chania er Kretas nest største by, og hit kan du dra og være en dag eller to. I storbyen er det et stort utvalg av butikker, restauranter, kafeer og barer. Det er et aktivt natteliv i nattklubbene i sentrum fra sent om kvelden til tidlig morgen. Hvis du i stedet tar en avstikker vestover fra Kato Stalos, kommer du til Platanias. Dette er en populær badeby med høyt tempo. Stranden her er som Kato Stalos finkornete sandstrand, bortsett fra at det langs kysten av Platania er flere moloer for å stoppe de store bølgene. Dette gjør stranden badevennlig for de yngre badeentusiastene.

Hvis du ønsker å oppleve det ekte greske livet på landet, anbefales det at du drar noen få minutter innover i landet. Kretas omgivelser er vakre, og hvis du tar turen til en av de mindre landsbyene som Patellari, Loutraki eller Vrises, virker det nesten som om tiden har stått stille. Landsbyene her er omgitt av godt bevarte gamle bygninger og trange pittoreske smug.

    Les mer

    Skjul

    Vis kart