Søk og bestill reise

search
Collioure
» Våre reisemål » Frankrike » Languedoc-Roussillon » Collioure

Collioure i Frankrike

En idyllisk gammel by med en positiv og avslappende atmosfære – Collioure.

Collioure i Frankrike

Collioure er en koselig liten by som ligger i urørte og beskyttede omgivelser langs den steinete kysten. Byen ligger i den sørøstlige delen av Frankrike, og ca. 25 km fra grensen til Spania. Her møtes bekker som renner fra klipper i Pyreneene og ut i det svale Middelhavet. Kystlinjen består av rullestein og vakre, hvite sandstrender om hverandre. Strendene, rolige viker og krystallklart vann inviterer til bading og soling. Det er garantert fint og behagelig vær, ofte med litt vind fra nord. Dette kan være medvirkende faktorer til Collioures positive og avslappede kultur.

Begivenheter og aktiviteter

Det arrangeres begivenheter i området hele året; festivaler, utstillinger og aktiviteter. Du kan derfor velge å ha en aktiv ferie. Det er et stort utvalg av sportsaktiviteter (både til lands som til sjøs), og hvis du liker å gå i naturen, kan du gjøre det rett utenfor byen. På Roussillon-kystlinjen arrangeres det ulike festligheter i løpet av sommeren, og i sentrum av Collioure er det museer, gamle bygninger og mange attraksjoner å besøke. Her kan du slappe av med en hyggelig middag på en av de fine, tradisjonelle restaurantene, drikke espresso og spise en croissant på en liten koselig kafé eller handle i en av de eksklusive butikkene. Så det er et stort utvalg av underholdning og aktiviteter i Collioure, og derfor er forutsetningene store for at du finner det du leter etter.

Vinsmaking i Collioure

Collioure hører til vinområdet Roussillon med druer av betegnelsen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Klimaet er varmt og solrikt og ideelt for produksjon av rødviner. F.eks. druetypene carignan, syrah, grenache, maccabeu og mourvèdre vokser frodig i dette området. Hvis du er interessert i å besøke de omkringliggende vingårdene i Collioure, kan du gjøre dette enten med bil eller buss. Her har du mulighet til å prøvesmake og kjøpe noen fra det egenproduserte, unike utvalget av viner.