Våre reisemål » Frankrike » Korsika
Korsika

Korsika

Paradisstrender, urørt natur og fristende kultur

Søk og bestill reise

search

Korsika

Korsika er fortsatt en relativt uutforsket øy i Middelhavet, og har utrolig mye å by på for en herlig ferie! Det er fantastiske strender, grønne åser, flotte turstier, spennende kultur og arktitekur av rustikk, gammeldags karakter.

Øya er ikke større enn at det tar ca. tre timer å kjøre fra nord til sør. Men den er heller ikke mindre enn at det produseres egne viner, olivenoljer og delikatesser som pølser og oster. Det er til og med egne, korsikanske ølmerker. I Korsika spiser du deilig mat fra Middelhavet, med klare franske og italienske påvirkninger.

Korsika tilhører Frankrike, men motstandsbevegelsen som går inn for at Korsika skal være uavhengig har lenge preget øya. Dette følsomme temaet er dog ikke noe du legger merke til som turist på øya. Å være turist på Korsika er nemlig en veldig hyggelig og rik opplevelse!
Lanskapet varierer meget, og vi anbefaler at du leier en bil på stedet og bare lar deg drive med. Fra rette strandveier, gjennom svingete fjellandsbyer til sjarmerende badebyer. Du har mye å se fram til!

Vestkysten

I sørvest ligger Ajaccio. I tillegg til å være øyas hovedstad, er dette også fødestedet til legendariske Napoleon Bonaparte. Dette har ikke uventet satt sitt preg på byen, og i tillegg til en stor statue til hans ære, er det selvfølgelig også et museum her dedikert til den store, franske lederen. Ajaccio er en koselig havneby med en gammel og ekte bykjerne. Her er trange gater ispedd med små torg og spennende butikker og restauranter. I Ajaccio-bukten ligger også fiskelandsbyene Porticcio og, lengre sørover, Propriano som lever opp til å være små, hyggelige badebyer om sommeren. Langs denne kyststrekningen kan du bade i både fine sandstrender og små bukter.

Østkysten

Langs østkysten av Korsika ligger sannsynligvis noen av Europas vakreste strender! Vannet er vakkert turkisblått, sanden føles myk mellom tærne og det er langgrunt, slik at du kan ta det med ro. Porto-Vecchio er den største byen på østkysten. Gamlebyen ligger vakkert til på en høyde og byr på svingete gater og koselige restauranter. Lengst sør på øya ligger Bonifacio. Dette er trolig det mest fotograferte stedet på øya. De gamle husene i Bonifacio er nemlig bygget på en klippe som stikker høyt og dramatisk opp av havet. Vel verdt et besøk!

Å komme seg hit

De største flyplassene er i Ajaccio i sørvest og Bastia i nord. Du kan også komme hit med ferge fra Nice og Marseille til Bastia og Ajaccio. Det er også fergeforbindelse mellom Sardinia og Bonifacio.

Vi anbefaler

Lei bil, slik at du kan oppleve alt denne vakre øya har å by på. Veiene er generelt i god stand, men ofte smale og traffikerte. Øv noen setninger på fransk. De fleste kan lite engelsk og pleier å mykne opp hvis man starter samtalen på fransk. Kjøp parasoll og ha den med i bilen. Det er mange vakre strender å utforske rundt om på øya og langt i fra alle har organisert strandservice. Og det er nettopp det som er det fine med Korsika - den bevarte naturen og autensiteten.

Les mer

Skjul

Vis kart