Søk og bestill reise

search
Pau
» Våre reisemål » Frankrike » Aquitaine » Pau

Pau i Frankrike

En by med en av verdens beste utsikter.

Pau i Frankrike

Byen er kjent for sin vakre utsikt, historiske bygninger, gode shoppingmuligheter og vakre hager – flere i engelsk stil. Du kan enten tilbringe hele ferien i Pau, stikke innom i løpet av reisen gjennom Frankrike eller dra dit på en helgetur. Med Sembo kan du lett finne den ideelle innkvarteringen å overnatte på under ditt besøk i Pau. Vi har flere hoteller, leiligheter og villaer du kan velge mellom.

Pau er en by i det sørvestlige Frankrike og er hovedstaden i Pyrénées-Atlantiques, i regionen Aquitaine. Du finner denne juvelen i hjertet av det tidligere Béarn, 10 mil fra Atlanterhavet, 5 mil fra Spania og på grensen av elven Gave de Pau.

Det er flere teorier om at dette stedet ble okkupert under den gallo-romerske perioden, og det var ikke før tidlig på 1200-tallet at Pau ble brukt som navn på denne lokaliteten. Byen, med sin lange historie, er kjent for sin arkitektoniske og kulturelle arv. Et bevis på dette er slottet som ble bygd rundt 1100-tallet, med den hensikt å holde inntrengere unna. I dag er bygningen en populær turistattraksjon og et bymerke for Pau.

Boulevard des Pyrenees er en bred aveny med bygninger langs den ene siden av veien og elva Gave de Pau og Jurançon-dalen langs den andre siden. Boulevarden har flere utkikksposter hvor du kan stoppe og beundre panoramautsikten over Pyreneenes snødekte fjelltopper. Tilsvarende den frodige dalen i Jurançon. Det sies at Pau har verdens vakreste utsikt over innlandet, hvilket du virkelig forstår når du spaserer på Boulevard des Pyrenees.

Et måte å ta en kort pause fra det travle bylivet på er å besøke parken Beaumont, som ligger like ved siden av Palais de Congrès. Parken er fantastisk frodig og grønn, og der kan du finne din egen plass i skyggen under et av de 100 år gamle trærne som vokser der. Ellers anbefales en dagstur til utkanten av byen. Her venter frodige vingårder, velstelte golfbaner og det vakre landskapet som du kan utforske.