Søk og bestill reise

search
Strasbourg
» Våre reisemål » Frankrike » Alsace » Strasbourg

Strasbourg i Frankrike

Reise på ferie til «Europas hovedstad», Strasbourg, og oppdag den historiske bydelen Petite France.

Strasbourg i Frankrike

Strasbourg er hovedstaden i Alsace-regionen i det østlige Frankrike og grenser til Tyskland og byen Kehl. Elven Rhinen flyter mellom Strasbourg og Kehl, og det er flere broer som knytter sammen de to byene.

Området har en lang historie som strekker seg tilbake før romertiden med mange historiske slag og fredstider. De høyeste brosystemene mellom Frankrike og Tyskland er et symbol på denne tiden da byen var et viktig senter for fransk og tysk kultur. I dag er Europaparlamentet, Europarådet, Eurokorpets og Europadomstolen strategisk plassert i Strasbourg, hvilket gjør at byen også kalles «Europas hovedstad».

Barrage Vauban (eller Vauban Dam) er en demning i elven L´ll. Fra takterrassen på bygningen har du en fantastisk utsikt over Pont Couverts broer og de gamle bydelene Petite France i Grande Île. Bygningen er klassifisert til å være «monument historique», og er en populær turistattraksjon i byen. En mer uvanlig, men praktisk måte å se demningen, broen og mange andre attraksjoner i byen på, er å ta en sightseeingbåt. Den guidede båtturen tar deg deretter via kanaler fra Historisk Museum (Musée historique de Strasbourg), forbi de vakre gamle bygningene i sentrum av Grande Île og videre ut mot parlamentsbygningen Parlement Européen og EU-domstolen, hvor båten snur og deretter vender tilbake til utgangspunktet. Du har da mulighet til å se bl.a. Pont Couverts, Barrage Vauban, Église Saint-Jean de Strasbourg, Palais du Rhin, Opéra National du Rhin og Eglise Saint Paul.

Til fots har du mulighet til å se den svært populære turistattraksjonen: Cathédrale Notre Dame de Strasbourg. En sentralt beliggende katedral, ved siden av Musée des Beaux-Arts, og i nærheten av eksklusive butikker og fine restauranter. Katedralen er i romansk og gotisk stil fra 1015 og vakkert dekorert med statuer, glassmalerier og fresker.

Strasbourg er et ideelt reisemål for en helgetur eller å stoppe ved på en reise gjennom Europa. Her kan du bo i noen dager og oppleve den romantiske byen. Oppdag historiske attraksjoner, gå på fine kafeer, restauranter, barer og puber.