Søk og bestill reise

search
Mulhouse
» Våre reisemål » Frankrike » Alsace » Mulhouse

Mulhouse i Frankrike

Hva sier du til en helgetur til Mulhouse? Her kan du kombinere byens rike kunst- og kulturliv med dagsturer til vingårdene i Alsace.

Mulhouse i Frankrike

Mulhouse er en by og kommune i Haut-Rhin-området, i Alsace-regionen, Frankrike. Du reiser fra Sveits og Tyskland til Mulhouse på mindre enn en time med nærhet til flotte vingårder og vinmarker. Mulhouse er et reisemål verdt å besøke, enten for en helgetur eller som et sted å stoppe og tilbringe noen dager i løpet av bilferien gjennom den nordlige delen av Alsace. Du kan også bruke Mulhouse som utgangspunkt, leie en bil eller velge kollektivtransport for daglige utflukter til landsbygda. Utenfor byen kan du oppleve stillheten blant frodige vingårder, dra på vinsmaking og spise gode, tradisjonelle retter på innenlandske gårdsrestauranter.

Populære museer

Mulhouse er bl.a. kjent for sitt kunst- og kulturinitiativ, noe som gjenspeiles i de mange populære og berømte museene som er plassert her. Musée National de l’Automobile (også kalt Cité de l’Automobile) og Musée Français du Chemin de Fer (også kalt Cité du Train) er de største bil- og jernbanemuseen i Europa og ligger sentralt i Mulhouse. På bilmuseet (Cité de l’Automobile) er det en imponerende samling av gamle biler, som kan være interessant for både voksne og barn.

Ctre Historique Ouest

Byen er også kjent under kallenavnet «Det franske Manchester», ettersom Mulhouse delvis har samme historiske industribakgrunn som Manchester. Du kan få et innblikk i byens historie og hvordan den ble bygd opp ved å besøke den eldste bydelen Ctre Historique Ouest. Her er det flere vakre bygninger, f.eks. rådhuset og renessansebygningen Hôtel de Ville - Musée Historique. Det ble bygget på midten av 1500-tallet og Michel de Montaigne beskrev da bygningen som «Et fantastiskt gyldent palass» («Palais magnifique et Tout doré»). På samma torget, Place de la Réunion, finner du den gotiske kirken Temple Saint-Étienne med sin fantastiske arkitektur. I området finner du mange sjarmerende og hyggelige kafeer du kan besøke.

Parc Zoologique et Botanique

På den andre siden ligger kanalen Canal du Rhône au Rhin i gangavstand fra Ctre Historique Ouest ligger den zoologiske og botaniske hage (Parc Zoologique et Botanique). Denne parken har en stor samling av eksotiske planter og planter med fransk opprinnelse, og er hjem for mer enn 1200 dyr fra 190 forskjellige dyrearter. Parken jobber med et program for avl av truede dyrearter og har derfor sjeldne sibirske tigre og gassiske lemurer som lever side om side med mer vanlige dyrearter som papegøyer, pytonslanger, ulver og sjøløver.