Våre reisemål » Brasil
Brasil

Brasil

Sol, bad og hete sambarytmer. I Brasil møtes du av vennlige mennesker og et klima som er like behagelig hele året. Her venter vakre strender og store opplevelser.

Søk og bestill reise

search

Brasil

Brasil er et stort og spennende land – faktisk større en hele det Europeiske kontinentet! På en og samme ferie kan du sole og bade, oppleve vakker natur og kjenne storbypulsen i verdensmetropolen Rio de Janeiro. Atmosfæren er herlig sydlandsk og avslappet, og det er lett å komme i feriestemning.

Brasil ligger sør for ekvator og har omvendte årstider i forhold til Europa. Når vinteren regjerer her hjemme er det høysommer i Rio med temperaturer i overkant av 30° og et badevann som holder herlige 25°. Under ”vintermånedene” juni, juli og august tilsvarer temperaturene norsk høysommer på sitt beste.

Brasil har strender for en hver smak. På Rios Copacabana kan du tilbringe en hel uke bare med å studere den herlige blandingen av soltilbedere, selgere, joggere og fotballsentusiaster. Er du ute etter ro og fred besøker du paradisøya Ilha Grande. Dersom du ønsker å omgås med Brasils jetsett er det Buzios som gjelder – den lille badebyen som nå går under kallenavnet ”Brasils St Tropez”.

Karneval og caipirinha

Det varme klimaet innbyr til lange dager på stranda og man lever livet utendørs heller enn inne i boligene. I Brasil tar man tingene som de kommer og det å planlegge er ingen ting man egner tid til. Så slapp av og la deg rive med av brasilianernes sprudlende livsglede!

Årets store hendelse er karnevalet i februar. I løpet av disse ville dagene er livet en fest og alle ”vanlige” aktiviteter frister med sitt fravær. Nå er det karnevalskostymer i verdensklasse, svingende sambarytmer og store doser av nasjonaldrikken Caipirinha som gjelder!

Fosser og kolonial arkitektur

Selvfølgelig kan du reise til Brasil for å ligge på stranda. Men turen kan også bli et større eventyr, en spennende oppdagelsesreise i et stort og mangfoldig land! Opplev de mektige fossene i området ved riksgrensene til Brasil, Argentina og Paraguay. Besøk den koloniale byen Salvador da Bahia og ta en utflukt til en av Bahia-provinsens fine strender.

Dersom du liker vannsport har du definitivt kommet til rett land. Både Ihla Grande og Buzios har fine snorklings- og dykkemuligheter, og surferne samles langs Praia Arpoador i Rio så snart bølgene blir høye nok.

Rodizio og kilorestauranter

I Brasil spiser du godt og mye. Maten lages av prima råvarer og porsjonene er så store at de ofte rekker til to personer.

Rodizio er en brasiliansk spesialitet der du betaler en fast pris for så å bli servert ulike typer grillet kjøtt helt til du ikke orker mer.

De såkalte kilorestaurantene tilbyr fine buffeer der du forsyner deg med det du har lyst på, for så å betale per kilo! Det er billig, går fort og setter ikke dine portugisiske språkkunnskaper på prøve!

Les mer

Skjul

Vis kart