Reiser til Istanbul

Istanbul, den pulserende metropolen som strekker seg over to kontinenter, er en by der øst og vest møtes, og der et rikt historisk tapet blandes med moderne kosmopolitisk stil. Fra de ikoniske landemerkene til de pulserende basarene og det kulturelle mangfoldet - Istanbul er i ferd med å bli et fengslende reisemål som bygger bro mellom fortid og nåtid.

Her finner du en fantastisk samling av reiser til Istanbul. Bestill dem som de er, eller endre dem slik at de passer deg perfekt.

Reiser til Istanbul

Hjertet av Istanbul er den historiske bydelen Sultanahmet, der Hagia Sofia står som et symbol på byens mangfoldige historie. Dette arkitektoniske mesterverket, som en gang var en katedral og senere en moské, er nå et museum som inviterer besøkende til å beundre den storslåtte kuppelen og de fantastiske mosaikkene. Den nærliggende Blå moskéen, med sine intrikate fliser og elegante minareter, bidrar til byens skjønnhet.

Topkapi-palasset, den tidligere residensen til ottomanske sultaner, gir et glimt av fortidens overdådige livsstil, mens Basilica Cistern, et underjordisk reservoar, skaper en stemningsfull flukt med sine gamle søyler og reflekterende vann.

Den store basaren og krydderbasaren, med sine labyrintiske smug og livlige boder, er en sansefest for besøkende. På disse travle markedene kan man fordype seg i byens rike handelshistorie og nyte autentisk tyrkisk håndverk, fra tepper til krydder.

Bosporosstredet, en naturlig vannvei som deler den europeiske og den asiatiske siden av byen, prydes av ikoniske landemerker som Dolmabahçe-palasset og Ortaköy-moskeen. Bosporos-cruise gir et unikt perspektiv på byen, med panoramautsikt over historiske herskapshus og moderne arkitektur.

Bydelene Beyoğlu og Galata på den europeiske siden summer av energi. Den travle gågaten İstiklal Avenue er omkranset av butikker, kafeer og historiske bygninger. Galata-tårnet med panoramautsikt over byen er et landemerke som binder sammen byens fortid og nåtid.

Istanbuls kulinariske scene er en herlig blanding av smaker. Byen inviterer matentusiaster med på en gastronomisk reise, fra gatemat som simit (brød med sesamskorpe) til tyrkiske herligheter og baklava.

Fly og hotell

Populære hoteller

Hotellforslag
Hoteller med 3 stjerner
Oppdag de mest populære og rimelige hotellene her!
Hoteller med 4 stjerner
Oppdag de mest populære og luksuriøse hotellene her!
Camping, feriehus og leiligheter
Oppdag våre mest populære og rimelige overnattingssteder her!
Bygg din reise med Amelia, vår AI-reiseplanlegger