1 / 8

Turer til Thailand

Sol, bad, shopping og sand mellom tærne

Om Thailand

Krystallklart vann, paradisstrender med vaiende palmer, varme og gjestfrie innbyggere som alltid ser ut til å ha en smil på leppene. Det er enkelt å forstå at Thailand er et så populært reisemål. Det velkjente thailandske kjøkkenet byr på eksotiske smaker som lime, sitrongress, kokosmelk, chili, ingefær, koriander og ananas.

Perlehvite strender og turkist vann

Thailand har noen av verdens beste strender. Palmene vaier i strandkanten og havet er turkisblått. Er det ikke slik man forestiller seg paradiset? Enten du lengter etter late dager i hengekøya eller du vil ut å dykke og snorkle, så har Thailand det du søker. Mange steder kan du ta dykkersertifikat til en gunstig pris, og det finnes vel ikke noe bedre sted å lære seg å dykke enn i det herlige, varme turiske havet? De fleste strendene er langrunne, barnevennlige og badevennlige hele året. Husk solkrem!

Smilets land

Thailand betyr «de fries land», og det er det eneste landet i Sørøst-Asia som aldri har vært kolonisert. Vi nordboere pleier å kalle det «smilets land», for hvor du enn beveger deg så møtes du av smil og atter smil. Det er umulig å ikke bli glad! Thailenderne er gjestfriheten selv, og som turist blir man tatt godt vare på. Få ting er viktigere enn å få nettopp deg til å føle deg velkommen – det skulle vel i så fall være den populære thailandske kongen.

Se deg om på egenhånd

Det finnes utrolig mye å se og oppleve i Thailand, og variasjonen er stor mellom de ulike landsdelene og øyene. Det som de fleste forbinder med Thailand, er de mange templene man kan besøke. Det er både spennende og lærerikt å bli med på en guidet tur og lære mer om den thailandske kulturen. Ute på øyene finnes det masse å gjøre, f.eks. båtturer med snorkling og en nærmere titt på det fargeglade livet under havoverflaten. Hvis du heller vil utforske landet, ligger det en hel jungel og venter.

Smaksopplevelser og shopping

Thailand tilbyr både internasjonale og lokale menyer og valgmulighetene er mange. Fisk og skaldyr er meget rimelig, og det thailandske kjøkkenets sterke krydder beriker opplevelsen.

Når det kommer til shopping har de fleste med seg en ekstra koffert hjem. Som oftest er den fylt med billige klær fra de lokale markedene. For ikke å glemme varehusene som også tilbyr rimelig shopping. Det kan også være verdt å ta med seg elektroniske artikler hjem. Hvis har god tid, kan du få sydd en garderobe hos de hyggelige, lokale skredderne.

Med barna i Thailand

Det er ikke vanskelig å reise med barn i Thailand. Når flyreisen er avklart, så venter paradiset. Strendene er lange og barnevennlige, selv om du på enkelte steder og årstider må obs på undervannstrømmer. Uansett hvilket reisemål du velger, så finnes det noe for alle aldre. Hvilke barn vil vel ikke titte på fargerike fisker og plaske rundt i varmt, turkist vann!

Kart over Thailand

Amelia avatar
Møt Amelia, vår nye reiseplanlegger