1 / 8

Turer til Mexico

Skal du bare på en reise i år? Da skal du legge turen til Mexico! Landet som byr på sol og bad, avkopling og spennende oppdagelser. Velg mellom hotell med ”all inclusive” og egen leilighet.

Om Mexico

Playa del Carmen og Playacar er rolige og avslappede områder mens Cancun byr på en mer fartsfylt atmosfære. Uansett hvor du velger å bo så kan du nyte tilværelsen i den behagelig skyggen fra de vaiende palmene. Overalt møtes du av de turkise bølgene, vennlige meksikanere, spennende mat og en nærværende historie. Mexico er et land man ikke kan få nok av!

Sembo og havet

I Mexico kretser det meste rundt de fantastiske strendene. Her slapper man av, snorkler, leker, dykker, spiser og drikker. Dette vet vi på Sembo og derfor har vi valgt ut våre ferieboliger med avstanden til stranda som et viktig kriterium. Med noen få unntak behøver du aldri gå mer enn 150 meter for å komme dit. Føles dette allikevel for langt, eller er det røde flagget oppe i dag? Velg bassenget og en god bok i stedet. Men sett for all del av en halv dag til snorkling i Xcaret eller Xel-Ha, sør for Playa del Carmen, eller tilbring en dag på øyene Isla Mujeres eller Conzumel.

Nå som da.

Allerede i 1517 steg de første spanjolene i land på Ilsa Mujeres utenfor Cancun. Og i likhet med oss på Sembo så likte de det de så. Dette skal vi ha tenkte hærfører Francisco Hernández de Córdoba, akkurat som Sembos produktsjef. Nå får du muligheten til å se det samme som spanjolene. Mektige byggverk minner om den høytstående Mayakulturen og det er ikke mye som overgår det enorme mangfoldet av flora og fauna som omgir deg på alle kanter. Til og med under vann venter en spennende verden som stadig omvender fornøyde snorklere til entusiastiske dykkere.

Gå ikke glipp av

Mexico er fem ganger større enn Norge. Derfor er det en god ide å begrense ambisjonene til deler av Yucatan-halvhøya. Opplev de imponerende arkeologiske funnene etter Mayafolket i Chichen Itza og ruinene ved stranda i Tulum i kombinasjon med naturparken Xel-Ha, der du bokstavelig talt svømmer i et akvarium.

Øya Cozumel nås enkelt fra Playa del Carmen og Playacar. Ta turen ut og opplev den avslappede karibiske atmosfæren som råder der ute i skjønn forening med et helt enormt aktivitetstilbud.

Chili, Tequila og shopping

Består din hverdag mest av kontakt med chilifamiliens milde medlem paprikaen? Nå er den tiden over, Mexico har over 200 sorter chili som i kombinasjon med lime, koriander, skalldyr, kjøtt, fisk og maistortillas utgjør de deiligste retter.

Tequilaen er heller ikke som forventet, her drikker man helst årgangstequila og lar fatlagringen runde av smaken på et fremdragene vis. Dine innkjøp gjør du best i små lokale butikker eller i større komfortable shoppingsentre. Sølv, glass og strand- accessoirer selges over alt.

Med barn i Mexico

Den lange reisa er umaken vert. Mange av hotellene har fine barnerabatter og dersom du velger et hotell med ”all inclusive” ligger alt til rette for den herligeste familieferie. Barna liker jo også sol i passelige mengder, varme bad og nye kompiser. Hold bare et øye med strandas flaggsystem, det kan nemmelig oppstå sterke lokale undervannsstrømmer.

Kart over Mexico

Bygg din reise med Amelia, vår AI-reiseplanlegger