5 byer på Mallorca du ikke må gå glipp av

Oppdag Mallorcas 5 beste byer med noe for enhver smak

Koselige byer, vakker og variert natur og et fantastisk klima. Utforsk den populære øya Mallorca, der Middelhavet glitrer i solen og historie møter moderne sjarm. Her er de fem beste byene på øya som du bare må se:

Palma de Mallorca

Palma, øyas hovedstad og hjerte, er en fortryllende blanding av kultur, historie og luksus. Gå ikke glipp av den imponerende Palma-katedralen med sin gotiske arkitektur og den sjarmerende gamle bydelen, der trange gater fører deg til koselige torg og trendy butikker. Oppdag også den livlige marinaen hvor du kan nyte en forfriskende cocktail med utsikt over de fascinerende yachtene.

Valldemossa

Denne pittoreske fjellandsbyen ligger i Tramuntanafjellene på vestsiden av øya, ca. 30 minutters kjøring fra Palma de Mallorca, og er kjent for sitt gamle kartusianerkloster, som nå huser et museum som forteller om landsbyens rike historie. Byen har også huset flere prominente skikkelser som Chopin og George Sand, som bodde her i en periode. Ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene og beundre de fargerike blomsterkassene som pryder de tradisjonelle steinhusene.

Sóller

Sóller ligger i en frodig dal omgitt av appelsinlunder, og er en oase av skjønnhet og ro. Ta en tur med det historiske toget fra Palma til Sóller, som slynger seg gjennom fjellene og byr på fantastisk utsikt underveis. I Sóller kan du gå på oppdagelsesferd i det sjarmerende sentrum med sin promenade langs platantrærne, besøke det imponerende modernistiske museet eller ta en svimlende trikketur ned til kysten til Port de Sóller.

Alcúdia

Alcúdia, en historisk perle nord på øya, byr på et vell av kulturelle opplevelser og naturskjønne underverker. Spaser langs middelaldermurene som omkranser den gamle bydelen, og utforsk de brosteinsbelagte gatene med sjarmerende butikker og koselige kafeer. Besøk også det imponerende romerske teateret fra det 1. århundre f.Kr. og slå deg ned på den vakre stranden i Port d'Alcúdia for å nyte solen og havet.

Deià

Deià ligger på Mallorcas vestkyst og er en magnet for kunstnere, forfattere og kreative sjeler. Denne pittoreske landsbyen ligger høyt oppe i fjellene og har fantastisk utsikt over Middelhavet. Ta en spasertur gjennom de smale gatene og oppdag de mange kunstgalleriene og kunsthåndverksbutikkene som pryder landsbyen. Besøk også den nærliggende Cala Deià-bukten og nyt det klare, blå vannet og de bortgjemte strendene.
Enten du foretrekker kulturelle opplevelser, naturskjønne eventyr eller avslappende stranddager, har Mallorca noe for enhver smak. Utforsk disse fem uforglemmelige byene og oppdag øyas mangfoldige skjønnhet og sjarm.
Bygg din reise med Amelia, vår AI-reiseplanlegger