Søk og bestill reise

search
Warszawa
» Våre reisemål » Polen » Mazowieckie » Warszawa

Warszawa i Polen

Warszawa - en ny by på gammel grunn.

Warszawa i Polen

Glem grått og kjedelig, byen fornyer seg stadig og byr på et rikt shopping- og uteliv. Med Sembo bor du både sentralt og bra.

Ta en spasertur i Gamlebyens smale koselige gater. Besøk det russiske markedet og gjør et kupp blandt alle piratkopiene. Praga er vel verdt et besøk, bydelen som tidligere var fattig er nå bohemsk og trendy. Du spiser og drikker både godt og billig på de hotte caféene i Foksal, en av tverrgatene til hovedgata Nowy Swiat.

Smale gater og vakre palass.

Begynn med de pittoreske og koselige gatene i Gamlebyen. Her ser alt gammelt ut, men hele denne delen av byen ble ødelagt under 2. verdenskrig og senere gjenoppbygd ved hjelp av gamle fotografier og malerier. Stemningen er genuin og når man spaserer rundt i de trange gatene er det som å være i en vassekte middelalderby. Fra det kongelige slottet, som ble gjenoppbygd på 70-tallet, leder den kongelige veien ut til det kongelige sommerpalasset Lazienki. Langs den 4 km lange veien kan du ta utallige severdigheter som palass, kirker og monument i nærmere øyesyn.

Billig shopping!

Det er fortsatt ganske billig å gå på shopping i Warszawa. Galeria Centrum, et av byens største shoppingsenter ligger på Al Marszalkowska rett over gata fra Kultur og Vitenskapspalasset. For å komme til hovedgata Nowy Swiat følger du gågata Chielma som er kantet av spesialforretninger og håndverksbutikker. Langs Nowy Swiat ligger butikkene og de koselige caféene tett. Er du ute etter suvenirer eller rav skal du legge turen til Gamlebyen. Det russiske markedet finner du på den andre siden av elva, ved Dziesieciolecia Stadion. Her kan du handle utrolig billig, men mye av det som selges her er piratkopier.

Piroger og surkål.

Piroger er Polens nasjonalrett nummer en, de serveres med kål eller kjøttfylling og begge deler smaker like godt! Annen mat som serveres er gryter som bigos (jegergryte) og supper som barszcz (rødbet-suppe) i ulike varianter. Maten er ganske tung, men meget vellaget og billig. Byen har også mange restauranter med utenlandsk kjøkken. De tradisjonelle restaurantene finner du i Gamlebyen, mens de mer moderne ligger i tverrgatene til Nowy Swiat, bla i Foksal. I den trendige bydelen Praga, på motsatt side av elva, dukker det stadig opp nye caféer, restauranter og barer.

Det er aldri kjedelig i Warszawa

Den som er interessert i klassisk kan nyte både opera, teater og ballett. Teatr Wielki – Opera Narodowa er Polens fremste teater og ballettscene. De trendige barene ligger på eller rundt Mazowiecka. For den soulinteresserte anbefaler vi nattklubben Labo som er nabo med Zoo der det spilles moderne house. Jazzinteresserte bør legge turen innom Jazz Bistro på ul Piekna 20.

Sembo liker

Prøv den varme ølen Gzane Piwo krydret med kanel og nellikspiker. En polsk variant av gløgg?

For en surrealistisk opplevelse besøker du caféen Oparach Absurdu på ul Zabkowska 6 i Praga. Stedet er lett gjenkjennelig, det sitter en stor, hårete, svart edderkopp på fasaden! Spesiell innredning, temporær kunst, og i skrivende stund bananer i taket!