1 / 11

Turer til De italienske alpene

Passo tonale og ponte di legno er to steder som utfyller hverandre og som er koblet til både skiheis og et stort nettverk av løyper.

Om De italienske alpene, South of France

Som navnet antyder, ligger skistedet Passo Tonale i en fjellovergang. Her finner du lange, flate løyper på den ene siden av overgangen. På toppen av fjellet på den andre siden ligger den store isbreen, hvor du kan gå på ski 3018 meter over havet fra tidlig høst til sen vår. Passo Tonale ligger ca. 1883 moh. og har mer enn 100 km med flotte skibakker. Passo Tonale er en langstrakt landsby, der skianlegget, hoteller, restauranter, barer og butikker utgjør sentrum. Utvalget er ikke så stort, men det er mer enn nok for et par flotte skidager.

Ponte di Legno er en større landsby som ligger 5 km fra Passo Tonale lenger ned i dalen. Her finnes det et anstendig sentrum med flere restauranter, butikker, autentiske barer hvor folk møtes for afterski, skiutleie og mange hoteller. Landsbyen har en bilfri hovedgate som munner ut i et offentlig torg. I gangavstand fra sentrum ligger skisystemet som tar deg opp til det store nettverket av løyper. Bakkene i Ponte di Legno er brattere enn i Passo Tonale, og de slynger seg mellom trærne langs fjellsiden. Skogen gjør at bakkene ligger i le, og det er mulighet for kveldskjøring to ganger i uken.

Mange alternativer for både barn og voksne

I Passo Tonale og Ponte di Legno kan man, i tillegg til å stå slalom og snowboard, også gå på langrenn, skøyter og svømme i det kommunale svømmebassenget. En populær aktivitet er å prøve hundekjøring i løpet av ferien. Det er en skiskole som tilpasser undervisningen til nivå, og hvis du er på utkikk etter større utfordringer, kan du også leie en guide for å kjøre off-piste. Hvis du virkelig ønsker å vie tiden til å stå på ski, kan du kjøpe et heiskort som gjelder for både Passo Tonale, Ponte di Legno og Madonna di Campiglio. Det er mindre enn 5 mil mellom Passo Tonale og Madonna di Campiglio.

Kart over De italienske alpene

Populære overnattingssteder i De italienske alpene

Amelia avatar
Møt Amelia, vår nye reiseplanlegger