Søk og bestill reise

search
Barcelona
» Våre reisemål » Spania » Storbyer » Barcelona

Barcelona i Spania

Hotell, leiligheter og tips

Barcelona i Spania

Verdensbyen som har alt! Sembo gir deg Barcelona slik du vil ha det. Hotell eller ferieleilighet, budsjett eller eksklusivt, fly eller innkvartering? Hvorfor ikke bestille en helg? Katalonias hovedstad og Spanias nest største by er i dag et av Europas aller heteste steder å reise til. Nyt vakker arkitektur, svaiende palmer og en forførisk livsglede. Enestående gastronomiske opplevelser venter deg, samt et behagelig klima og uendelige shoppingmuligheter. Dessuten har Barcelona en fin sandstrand i gangavstand fra sentrum, og du kan dermed kombinere ferien din med strand og opplevelser.

Heldigvis har du ikke tid til alt Det positive er at du blir klar over at du er nødt til å komme tilbake til Barcelona. Det finnes så mye å se og gjøre, at det ville være urettferdig å sette opp en prioritetsliste. Ta derfor dagen som den kommer. Du befinner deg jo midt blant alle severdighetene, så gå dit nesen peker akkurat i øyeblikket. Førstegangs besøkere bør legge ambisjonsnivået til attraksjoner som er innen gangavstand til Placa Catalunya. Utsett det som krever en annen form for transport til neste tur.

Eller vice versa Gå i de store skapernes fotspor. Start med Antoni Gaudís og hans fantasilandskap Parc Guëll på høydene ovenfor byen. Sett deretter kursen for La Sagrada Família, Gaudís ufullendte livsverk, som fortsatt er under konstruksjon og hvor han ligger begravet. Det er optimister som tror at bygningen kommer til å stå klar i 2026, tør vi å tro på det? Neppe .... Gaudis spektakulære bygninger Casa Battló og Casa Milà – La Pedrera ligger på Passig de Gràcia. Picassomuséet blir neste kulturelle stopp. Det ligger ved siden av mange trendy butikker og kunstgallerier i kvarteret El Born. Til slutt tar du taubanen opp til OL-åsen Montjuïc og besøker det fantastiske museumet til Joan Miró.

Men hva med shoppingen? Nå som du er ferdig med sightseeingen, kan du vie deg helt og holdent til Barcelonas enestående utvalg av butikker. Merkevarer, luksusgreier og innredningsdesign finnes på Passeig de Gràcia, Portal del Àngel og Carrer Consell de Cent. Det mer besynderlige og annerledes finner du rundt katedralen og i El Born. Sko og musikk m.m. i Calle Tallers. Men fest deg ikke altfor mye ved akkurat disse anbefalningene. Barcelonas små gater er fulle av spennende oppdagelser og funn. Du kommer til Las Ramblas før eller senere i løpet av besøket. Da må du ikke glemme å besøke det lokale og fargesprakende markedet Mercat St. Josep eller «la boqueria» som den også kalles.

Restauranter, barer og kaféliv Byen er full av eksklusive gourmetrestauranter, men også av gode tapasbarer, der du gjerne tar en velsmakende lunsjpause. Quo Vadis på Calle Carmen 7 er eksklusivt og dyrt, men kan også bli feriens store gastronomiske opplevelse. Euskal Etxea er en av de beste baskiske barene, hvor du kan plukke pintxos (tapas) i baren og betale i henhold til hvor mange tannpirkere du har konsumert. Det sitter nemlig én i hver pintxo. Hvis du bare har lyst til å hvile bena og se på folkelivet, er Café Zurich på Plaza Catalunya en klassiker. Et restaurantsøk på en av byens hjemmesider viser 1700 restauranter. Du vil helt sikkert finne din favoritt.

Underholdning og arrangementer Det er heller ingen mangel på underholdning. Hvis det er fotball som gjelder, er et besøk på Nou Camp en opplevelse. Å følge en kamp på en lokal bar er også et flott bekjentskap med det katalanske temperamentet. Verdensartister i både klassisk musikk som pop, rock og jazz har ofte byen på turnéplanen sin. Vær forberedt på lange dager og netter i løpet av ferien din i Barcelona. Her spiser man rundt 22-tiden og nattelivet kommer ikke i gang før etter midnatt.

Barcelona med barn Selv de yngre i reisefølget finner sine favoritter i byen. Kombiner en spasertur eller båttur i Ciutadella Park med et besøk til Parc Zoològic med masse ville dyr. CosmoCaixa på Calle Teodor Roviralta 47 er et interessant vitenskapmuseum der barna står fritt til å eksperimentere. L´Aquàrium med sitt imponerende haibasseng er et must for barna. 35 akvarium med 11 000 dyr og en 80 meter lang tunnet gjør L´Aquàrium til Europas største. Den enorme fornøyelsesparken Port Aventura ligger i Salou, bare en times reise sørover. En hel dag der er en uforglemmelig opplevelse for alle i familien! Unn deg det lille ekstra i løpet av familieferien.

Godt å vite før du reiser Fra og med 1/11/12 betales en turistskatt av kunden direkte til hotellet eller ferieleiligheten ved ankomst, med mindre annet er indikert: - Hotell 5* ; 2,50 € i hela Katalonia. - Hotell 4* ; 1,25 i Barcelona City og 1 € i resten av Katalonia. - Øvrige hotell og ferieleiligheter: 0,75 € i Barcelona City og 0,50 € i resten av Katalonia. Avgiften er per person og natt og man betaler for maks 7 netter. Mva tilkommer. Barn opp til og med 15 år betaler ikke.