Søk og bestill reise

search
Cascais
» Våre reisemål » Portugal » Lisboa-området » Cascais

Cascais i Portugal

Hotell, leiligheter og tips

Cascais i Portugal

Cascais og Estoril er to hyggelige badebyer som ligger ved siden av hverandre, ca. 3 mil fra hovedstaden Lisboa. Hvis du ikke leier bil, går det utmerket å ta toget. Reisen tar ca. 30 min og det går minst to tog per time.

I Cascais bygde kongen Dom Luís I om festningen sin til en sommerbolig. Resten av adelen fulgte hans eksempel, de ønsket jo å være nær sin konge, og dermed begynte turismen på denne kysten. Selv i dag regnes stedene som blant de mer fasjonable feriestedene, med et stort utvalg av shopping, restauranter, barer og kveldsliv. De flotte sandstrendene vender mot sør og er dermed beskyttet mot de sterke havvindene. På den andre siden av Cascais er det noen dramatisk vakre sandstrender som vender ut mot havet i vest. Praia do Guincho er den mest besøkte, både av surferne og solbaderne. Cascais er det mer livlige stedet med et rikt utvalg av fine butikker og gode restauranter. Estoril er kjent for kasinoet sitt, det største i Europa målt i spilleautomater.

Pass på å slå to fluer i en smekk. Kombiner vakre, late dager på den solfylte kysten med noen dagers besøk i hovedstaden Lisboa.