Våre reisemål » Portugal » Lisboa-området
Lisboa-området

Lisboa-området

I Lisboa akkompagneres de deilige duftene fra havet og sardingrillene av tradisjonell fado-sang.

Søk og bestill reise

search

Lisboa-området

Portugals fargerike hovedstad har en 2000-årig historie og alle århundrene har satt sine ulike og interessante preg på byen. Her kan du se romerske og moriske spor side om side. Det beste stedet for dette er festningen Castillo de Sao Jorge som i tillegg til sin historie byr på en henførende utsikt over Lisboa og elva Tejo.

Lisboa som ligger ved Tejos munning og Atlanterhavskysten har mye å by på både på dag og kveldstid. Byens tre deler er som skapt for en oppdagelsesreiser på egen hånd

Sentrum består av tre bydeler av ulik karakter.

Bydelen Baixa, Lisboas down town ligger i midten ved Rossio, litt øst for Praca do Comercio. Baixa ble til etter det store jordskjelvet i 1755 som ødela store deler av Lisboas gamle sentrum.

I øst ligger bydelen Alfama med trange, bratte gater som slynger seg oppover mot Castelo de Sao Jorge. Dette er den største bydelen som klarte seg i det store jordskjelvet og dermed bevarte sine fascinerende gamle kvarter. De gamle husene ser ut som om det eneste som holder oppe er klessnorene som henger mellom dem. Det vrimler av butikker, tavernaer, barer og uteserveringer i de brosteinbelagte gatene. Her tar man det med ro, og utsetter seg ikke for noe mer anstrengende enn et brettspill i skyggen av trærne.

På en ås vest for Baixa ligger Barrio Alto, et trivelig område med små butikker og enkle restauranter. Her opplever du den fine fado-musikken som fremføres på barer og restauranter. Det moderne butikkområdet ligger også her.

Vest for Lisboa ligger Belem. Dette er stedet der skipene satte seil for sine verdensomseilinger under Portugals storhetsperiode på 1400 og 1500-tallet. Vasco Dagama returnerte til Belem etter sin historiske reise til India og er begravd her.

I dag er bydelen et grønt forstadsområde med mange restauranter, kaféer, diskotek og et aktivt uteliv. I tillegg huser den mange minner fra oppdagelsestiden bla Jeronimo-klosteret, Belemtårnet og Oppdagermuseet.

Lisboa her den eneste hovedstaden i Europa med beliggenhet ved Atlanterhavet og

Lisboa som er Europas eneste hovedstad med beliggenhet ved Atlanterhavet. Dette har selvsagt bidratt til at en mengde restauranter har spesialisert seg på fisk og skalldyr.

Klimaet er behagelig året rundt og når andre storbyer blir hete om sommere, er det bare å nyte den herlige Atlanterhavsbrisen i Lisboa.

Les mer

Skjul

Vis kart