Våre reisemål » Italia » Toscana
Toscana

Toscana

En oppdagelsesreise for alle sanser

Søk og bestill reise

search

Toscana

Smale, svingete veier i et vakkert bølgende landskap.

Åser der sypressene har skuet ut over vinrankene i århundrer.

Gamle rustikke vingårder hvor nytenking møter tradisjon i en frodig blanding. Små, slumrende byer med pittoreske torg hvor de eldre sitter og diskuterer alt mellom himmel og jord. Sjelden

opplever du noe så romantisk!

Boligen er en del av sjarmen

Du kan velge å bo i et eget rustikt hus på landet. Husene ligger i landsbyer eller på åser med olivenlunder og vinranker utenfor vinduene. Du kan også velge å bo på en såkalt fattoria. En fattoria er ofte en eldre, varsomt restaurert gård bygd om til sjarmerende leiligheter. De fleste har et lite basseng med utsikt over det vakre landskapet. Gårdene produserer vanligvis sin egen vin, olivenolje og honning, som du kan nyte i ferien eller kjøpe med deg hjem.

Uansett hva du velger, kommer du til å få en deilig og innholdsrik ferie i et fantastisk område!

*Svingete veier bukter seg fram *

Veiene i området er ofte smale og svingete, men alltid framkommelige.

Den siste strekningen opp til feriehuset (iblant flere kilometer) kan være grusvei av middels kvalitet med groper.

Belønningen får du ved ankomst, i form av ro, stillhet, en praktfull utsikt og en sjarmerende feriebolig i vakre omgivelser!

En uendelig strøm av vakre ting

Denne delen av Italia er uslåelig når det gjelder kunst og historie. I Toscana finner du praktfulle byer som Firenze, Pisa, Siena og Lucca. Det finnes så mange historiske bygninger, museer osv. at du lett kan tilbringe minst et par dager i hver by!

Ta gjerne turen til Cortona, en av Toscanas eldste byer, grunnlagt av etruskerne. Besøk også Via Janelli hvor du finner noen av Italias eldste hus.

I toscana er det lett å trives

I Toscana kan du få noen uforglemmelige smaksopplevelser. T.o.m. brødet smaker himmelsk. Om dette skyldes den fortryllende atmosfæren eller de nøye utvalgte råvarene skal være usagt. Utrolig godt er det i alle fall!

Mange kjente viner som Chianti, Il Gallo Nero m.m. kommer herfra. Vi anbefaler en tur langs en av de velmarkerte vinveiene (markert med brune skilt). Når magen begynner å rumle,

kan du stoppe i en av de små sjarmerende byene langs veien. Her kan du handle delikatesser som ost og salami. Vi anbefaler at du gjør innkjøpene dine i god tid, mange

forretninger stenger for siesta og det kan være langt til neste lille by.

Bra å vite Turistskatt,: I 2012 innførte Italia en lokal turistskatt. Turistskatten varierer mellom 2-5 EUR/person/natt avhengig av hvilken lokal klassifisering hotellet har. Skatten betales direkte til hotellet ved ankomst eller avreise. Alle byer beskatter ikke turistene.

Bra å kjenne til: Det er oppvarming i de fleste husene, men avhengig av været, kan steinhus oppleves som kalde på vår og høst.

Les mer

Skjul

Vis kart