Søk og bestill reise

search
Gøteborg
» Våre reisemål » Sverige » Gøteborg » Gøteborg

Gøteborg i Sverige

Alle blir fenget av Göteborgs sjarm!

Gøteborg i Sverige

Sveriges nest største by er akkurat passe stor, og har mye å by på året rundt. Her kjenner du storbyens puls, men samtidig er det lett å merke at byen også har bevart sin småbysjarm. Göteborg sammenlignes ofte med San Fransisco, da du her i denne trivelige vestkystbyen, i likhet med den amerikanske, finner mange broer, bakker, vann, sporvogner og fiskerestauranter. Hos oss finner du rimelige hotell med bra beliggenhet i byen.

Göteborg rundt Det er enkelt å ta deg rundt i Göteborg og oppdage alle byens hjørner. Har du med deg bekvemt skotøy, er det ideelt å gå til fots, da fornøyelser, shopping, natur og severdigheter ligger innen behagelig gangavstand. Begynner skoene å gnage, er det bare å hoppe på første og beste sporvogn, som tar deg raskt rundt i byen. Byen byr på meget bra shopping, med en morsom blanding av moderne varehus, gallerier og passasjer. De store merkebutikkene slåss om plassen med de små spesialbutikkene. I tillegg til shopping er det et must å besøke noen av torghallene. Den største ligger ved Kungstorget, der du kan finne delikatesser fra hele verden, nyte atmosfæren og hvorfor ikke ta en lunsj på en av restaurantene.

Severdighetene er mange, og byen byr på museer og kunsthaller, kirker og slott. På en vandring gjennom byen støter du også på mange forskjellige typer statuer. Du vil også se mange interessante bygninger med både gammel og moderne karakter. En av de mest moderne bygningene er Göteborgsoperan, som er vel verdt et besøk. Alle parkene i byen er verdt et besøk året rundt. Er du interessert i trær og blomster, kan du besøke Sveriges største botaniske hage, med ca. 12 000 vekstarter.

Kultur og fornøyelse Innenfor denne genre har Göteborg noe utenfor det vanlige. Göteborg er full av liv både dag og natt. Spis en herlig middag, la maten synke på en koselig pub, lytt til live musikk på en bar og avslutt på et av byens mange dansegulv. Aternativene til uteliv er uendelige. På teaterforestillingene blir du imponert over de dyktige skuespillerne. Du kan gå året rundt og lytte til forskjellige typer konserter i den fine bygningen som er kjent for sin akustikk.

For barn og familien Göteborg har mange aktiviteter for barn og familier. Byen har store grøntområder med lekeplasser og god plass til spontane sportsaktiviteter. Fremfor alt har Göteborg det ingen annen by har - Liseberg! Med 35 kjøre- og opplevelsesattraksjoner, mat, drikke og underholdning på scene og teater, har fornøyelsesparken noe for enhver smak. Hvis du er i Göteborg i desember måned, må du og din familie ikke gå glipp av alle de millioner av julelys som pryder hele Liseberg på den årlige julemessen.