Søk og bestill reise

search
Livigno
» Våre reisemål » Italia » Alpene » Livigno

Livigno i Italia

Skiparadis med brede og velpreparerte løyper.

Livigno i Italia

Gjestevennlige Livigno ligger vakkert til i en dal blant snødekte alpetopper ca. 1800 moh, med høyeste kjørehøyde på ca. 2800 moh. I denne sjarmerende fjellbyen, inviteres du på en salig blanding av gammelt og nytt. Dagen kan du bruke til å cruise i velpreparerte løyper og om kvelden kan du shoppe rundt i de taxfrie forretningene.

Et større alping reisemål Livigno, som er delt inn i de tre "områdene" Santa Maria, San Antonio og San Rocco, er over tusen år gammel, og ble allerede på 1600-tallet erklært selvstendig. Napoleon ga byen fritak fra alle skatter og toll fordi dalen lå så utilgjengelig til. Privilegiene har blitt opprettholdt frem til i dag og hvert år lokker Livigno skisugne turister på jakt etter det lille ekstra. Et stort pluss er også at stedet passer for alle familiens medlemmer, store som små.

Iskjøring og åpne overflater Dette er det rette valget for deg som ønsker god plass i bakkene. Når det gjelder skikjøring, kan man ikke ønske seg mer. Her er det tre skisystemer og og løypene er brede, åpne og velpreparerte. Den tørre luften i dalen sørger for at de sjelden blir isete. Dessuten er det bakker på begge sider av landsbyen, og dagene kan utnyttes lengre. Ønsker du å teste litt enklere off-pist, passer Livigno bra. Det er lett å finne offpist-muligheter mellom løypene, hvor du kan sette dine egne spor nedover fjellsiden. Her det 20 km svart løype, 55 km rød og 40 km blå. Heissystemet er moderne, og til tross for stedets populæritet, er det ingen lange ventetider. I Livigno kan du ta gratis skibuss mellom de forskjellige basestasjonene. Sesongen starter tidlig i desember og varer til slutten av april. I landsbyen er det selvfølgelig skiskoler og butikker som leier ut skiutstyr.

**Snowboard og langrenn</b< Er du interessert i snowboard, har du to parker å velge mellom. Mottolino Snow Park med super-pie, half-pipe, rails og kickers. Pluss Livigno Park Carosello 3000 med 6 fun box - lette og 5 medium, 9 rails, 11 wood rails, 1 boarder cross -medium og 1 lett. Hvis du derimot er interessert i langrenn, er det muligheter for dette også, ca. 40 km spor.

Mer enn bare ski Livigno har mye mer å by på enn bare skikjøring. Her finner du blant annet Aquagrande Livigno Wellness Park med innendørs basseng, badstue og mer. Du kan vandre, klatre, stå på skøyter, spille biljard, tennis eller gå på kino. Eller hvorfor ikke prøve hundekjøring. Livigno grenser til Sveits og du kan ta en dagstur til berømte St. Moritz for litt mer avanserte bakker. Hvis du derimot ønsker varme kilder, skal du ta turen til Bormio, ca. en time med bil.

Mat, drikke og shopping Livignos lange hovedgate strekker seg gjennom landsbyen og her finner du mange merkebutikker. Spesielt bensin, tobakk, parfyme og alkolhol er meget rimelig. Det er lett å finne gode after-ski blant det store utvalget av fine restauranter, vinbarer og puber. Det er diskotek for de danseglade.

Reisen dit Det går bra å kjøre bil til Livigno. Du når landsbyen lett via Østerrike og Sveits. Veitunnelen som tar deg problemfritt gjennom passet koster mellom 37-42 euro / enkeltreise avhengig av sesong. Du kan også finne rimelige flyreiser til Bergamo, men merk at mange fly ankommer sent på kvelden. Vi kan hjelpe deg med leiebil fra både Bergamo, Milano og Innsbruck flyplass.