Søk og bestill reise

search
Tallinn
» Våre reisemål » Estland » Storby » Tallinn

Tallinn i Estland

Glem alle tidligere oppfatninger om det gamle Øst-Europa.

Tallinn i Estland

En weekendreise med Sembo til den moderne storbyen Tallin garanterer gangavstand til gamlebyen, bra shopping, dramatisk historie, et pulserende uteliv og et uslåelig prisnivå.

Glem alle tidligere oppfatninger om det gamle Øst-Europa. I dag er Tallin en av Europas heteste storbyer! Hit reiser du om du vil oppleve et av Europas absolutt laveste prisnivå, til tross for at tilbud, service og infrastrukturer ligger på samme nivå som hvilken som helst annen europeisk storby.

Middelaldersk atmosfære Severdighetene i Tallin er mange, og avstandene korte. Her blandes middelaldershistorie og nåtidshistorie på en henrivende måte. På noen få minutter kommer du bl.a. til rådhustorget som har trivelige uteserveringer, hvor det arrangeres utekonserter om sommeren. Ikke glem å besøke en av byens middelalderkirker, det latinske kvarteret, bymuseet og hvorfor ikke også verdens eldste apotek. Du kan også besøke det gamle hovedkvarteret til KGB. Steder som det er umaken verdt å besøke utenfor selve byen, er bl.a. klosteret i Pirita og Peter den stores gamle palass.

Europas billigste shopping? Skulle du gå litt lei av middelalderen og ønsker å vie din tid til shopping, er det mye å velge mellom i Tallin. Start med å besøke det hypermoderne shoppingsenteret Viru Center www.virukeskus.com midt i Tallin sentrum. Her finner du byens mest prestisjefylte merkebutikker. Ønsker du å gjøre litt mer lokalbetonte innfall, skal du besøke Tallinna Kaubamaja www.kaubmaja.ee. Alkohol i Estland er mye billigere enn i Sverige. En liter lokal vodka koster ca. hundre kroner. Har du lyst til å besøke et lokalt marked, er stedet markedet i Keskusturg. Her finner du alt mellom himmel og jord. Ikke glem å prute!

Etter middag… I Tallinn er det lett å finne god mat til en rimelig pris. Du kan velge og vrake mellom lokale, middelalderske og prisbelønte internasjonale restauranter. Tallinns restaurant- og nattliv er konsentrert i gamlebyen. En tre retters gourmet middag, inklusive drikke til maten og avec, koster ca. 200 kr, mens en middag på en lokal restaurant sjelden kommer på mer enn 100 kr inklusive drikke. Etter middag kommer turen til å besøke en vinbar, eller et cigarhus, for senere å avslutte kvelden på en av Tallins mange trendige nattklubber. De livligste utekveldene i Tallin er torsdager, fredager og lørdager.

Mange fine begivenheter Tallinn er Estlands kulturelle sentrum. Om sommeren er festivaler og konserter en naturlig del av gatebildet. Kulturen i Tallin er preget av tradisjon og nytenking. Her finnes alt fra jazz, film, teater, kor og kunstfestivaler. Hver sommer er Tallinns middelaldersmarked et av byens absolutte høydepunkter. I Tallin arrangeres det hvert år mer enn tjue store kulturelle eventer som har sitt utgangspunkt i gamlebyen.

Sembo liker Old Hansa restauranten i gamlebyen er et utmerket sted å besøke hvis man ønsker å oppleve middelalderen for en kveld.

Et riktig sted å dukke opp på i Tallinn er Moskova. En trivelig bar med utsikt over frihetstorget og god gourmet mat.

La Casa del Habano www.havanas.ee er ett av de tre cigarrommene som finnes i Tallinn. Dette er stedet for den som vil nyte en fin cigar og en konjakk etter middagen.