Søk og bestill reise

search

Koh Samet i Thailand

Båtene ut til øya går fra den lille fiskelandsbyen Ban Pha på fastlandet og overfarten tar ca 40 minutter. Øya som er et lite paradis med flere fine strender, korallrev og herlig tropisk vegetasjon, er ett av de flotteste badeområdene i Siamgulfen.

Ko Samet og de små øyene rundt er klassifiserte som nasjonalpark og er derfor forskånet for kjempestore hotellanlegg og masseturisme. Øya er 7 km lang og 3 km bred med fine strender og turkisblått hav.

Ved noen av strendene finnes det korallrev der du kan snorkle eller dykke og oppleve en helt ny verden. Blir du lei av sol og bad kan du dra opp i fjellene og nyte den eksotiske floraen.

Den mest besøkte stranda ligger i Ao Vong Duen-bukta.

Lengre nord ligger Hai Sai Kaew, ”glass-stranda”, øyas kanskje fineste strand, med hvit sand som knitrer som snø under føttene. Her er det større aktivitet både på dagen og på kvelden, og stedet er populært blant thailenderne som gjerne kommer hit i helger og ferier. Nede ved stranda ligger restauranter, barer, puber og butikker. På kvelden flytter de fleste restaurantene bordene ut i sanda og du kan nyte middagen til bølgenes brus. Her kan du bo på trivelige Sai Kaew Beach Resort som ligger lengst bort på stranda, der det er litt roligere, samtidig som du har gangavstand til utelivet.

På øyas vestre side ligger den fine, men noe mindre, Ao Prao-stranda, som har et lite korallrev. Denne sida er fredeligere og mindre befolket så du kan nyte solnedgangen i ro og fred. Både Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottage ligger her.

En meget populær utflukt er en heldagstur ut til skilpadde-øya der dronning Sirikit har bygd opp en stasjon for å føde opp havskilpadder og hindre utryddingen av dem.

Her kan du lære om havskilpaddenes liv og om kjempeskjell, koraller og andre uvanlige havdyr. Stopp også til ved et par andre ubebodde koralløyer for å snorkle og bade.