Søk og bestill reise

search
Koh Chang & Koh Kood
» Våre reisemål » Thailand » Sørøstre Thailand » Koh Chang & Koh Kood

Koh Chang & Koh Kood i Thailand

Thailands vakreste øy?

Koh Chang & Koh Kood i Thailand

Øya Ko Chang er en stor, vidunderlig frodig og grønn øy. Havet er turkisblått, og palmene når nesten ned til vannkanten.

Her er det virkelig vakkert! Variasjonen av trær og vekster savner sitt motstykke i Thailand. Langs kysten brer strendene seg ut, hvite, lange og innbydende. Ko Chang tilhører nasjonalparken ”Ko Chang National Marine Park”. Den indre delen av øya er nesten uberørt, og terrenget vanskelig å ta seg fram i. Det går en asfaltert vei nesten rundt hele øya, og den blir smalere jo lenger sør du kommer. Veien går opp og ned med skarpe svinger, og har man ikke hastverk, er den virkelig morsom. Man reiser forbi små landsbyer der lokalbefolkningen selger sine varer på markedsboder langs veien, små restauranter og mange skilt som viser veien til forskjellige hotell og feriesteder.

Se deg om på øya Ko Chang gjennomgår en virkelig eksplosjonsartet utvikling. Forretninger, restauranter og barer vokser opp langs hovedveien i rasende fart. Der det var øde og tomt noen år tilbake, ligger det nå nye, fine hotell og feriesteder. Den største byen på øya heter Khlong Son, og ligger lengst nord på øya, nær fergeleiet. Det er en søvnig liten by, som har et informasjonskontor for nasjonalparken. Langs White Beach sentrum, øyas turistsenter, ca. 5 km sør for Khlong Son, finnes det forretninger, snarkjøp og apotek, samt det meste du kan tenkes å trenge på din ferie. Ved Klong Prao-stranden ligger det et annet senter, men med mindre utvalg. Som på de fleste andre stedene i Thailand, tar man seg lettest og billigst fram med ”sofabilene”, songthaews, som kjører langs hovedveien på øya.

Nydelige strender Øyas beste strender ligger på vestkysten. Den hvite stranden, White Sand-stranden, er 5 km lang, med kokospalmer og mye folk. Stranden ved Coconut Bay (Klong Phrao-stranden), 5 km lenger sør, regnes for å være en av de beste, og her er det ikke så trangt om plassen. Også neste strand mot sør, Hat Kai Bae, er meget fin, og her er det enda litt roligere. Vil man ikke ligge stille på stranden, kan man ta utflukter innover på øya, til vannfallet Nam Tok Tan Mayom, ta en båt til noen av småøyene utenfor Ko Chang, dykke eller snorkle og gå på thaiboksing på lørdagene. Det som er helt sikkert, er at feriedagene på Ko Chang blir en herlig opplevelse.

SEMBO LIKER -Snorklingsutfluktene til de eksotiske øyene Ko Wai og Ko Rang. -Fiskerestauranten Chaolay i fiskebyen Bang Bao, der alle husene står på påler. -Svømme med delfinene. En heldagsutflukt til Chantaburi på fastlandet.

REISEMÅLSFAKTA FLY: TRANSFER: Transfer til Ko Chang, med bil, tar ca. 4,5-5 timer (ca. 36 mil fra Bangkok) og det siste stykket ut til øya med ferge, ca. 35 min. OBS! Den siste båten ut til Ko Chang går ca. kl. 19.00. Man kan også ta et innenlands fly fra Bangkok til Trat, ca. 1 time, pluss en kort transfer til fergeleiet og til slutt fergeoverfart. Da får man også oppleve Trat flyplass, en sjarmerende, åpen historie like utenfor byen. KOMMUNIKASJONER: Sofabusser og taxi for en billig penge. Leie av moped ca. THB 150/dag. BAD: Små, herlige strender med kritthvit og myk korallsand. Kraftig flo og fjære. Det blåser ofte sterke vinder fra havet inn mot land både på fastlandet og på øya. Dette bidrar til at det raskt samler seg skrot på strendene. REGNER MINST: desember