Søk og bestill reise

search
Koh Samui
» Våre reisemål » Thailand » Sørlige golfkysten » Koh Samui

Koh Samui i Thailand

Herlig ferieøy med stort utvalg.

Koh Samui i Thailand

Ko Samui har ekstra fine, lange strender, med vaiende kokospalmer. Her finner du både ro og stor stemning, variert shopping og et virkelig godt restauranttilbud. Du kan velge mellom de forskjellige strendene på øya - alle har sin egen karakter. Med sofabussene er det enkelt å ta seg fram mellom strendene.

Strender for enhver smak Chaweng Beach er den livligste. Kanskje fordi det er den lengste i tillegg til at det er her de fleste hotellene ligger. Allikevel er det god plass til badehåndkleet ditt. Er du ute etter et behagelig sted å sitte, skal du liste deg inn på en strandbar, bestille en drink og sette deg godt tilbake i de bekvemme stolene. Det kryr av strandselgere, og dessuten kan man utøve ulike vannsporter som jet-ski, paragliding og seiling. Et lite stykke lenger sør finner du den roligere og grovkornede Lamai Beach. En herlig, lang strand med bedre plass mellom solstoler og selgere. En annen favorittstrand er Choeng Mon, en vakker måneformet sandstrand med høyreiste palmer og bare noen få hoteller. Koselig, rolig og fredelig.

Hovedgate, hotell og strender Ko Samui er en av Thailands største og mest moderne øyer. Øya har et 20-talls strender. Det går en asfaltert hovedvei med moderat trafikk rundt øya og gjennom landsbyene. De største landsbyene er livlige, behagelige og nesten sjarmerende buldrende. Størst utvalg av det meste finner du på Chaweng Beach. Men også Lamai Beach har mange restauranter og barer. Koselige lille Choeng Mon har et begrenset utvalg av restauranter og shopping. Men det tar tross alt bare 15 minutter med sofabuss inn til Chaweng Beach.

Oppdag øya på egen hånd En severdighet det er umaken verdt å besøke er den store Big Budda-statuen ved Hin Ngu på den nordlige delen av øya. Inne på øya kan finne små og større fosser med små, naturlige bassenger som man (vanligvis) kan bade i. Vest for øya ligger den marine nasjonalparken Ang Thong. Arkipelaget består av ca. 42 ubebodde øyer, og byr på fantastiske naturscenerier både over og under vannet. Øya er såpass stor at man kan utforske den på egen hånd med lokalbuss, taxi eller moped. Trafikken er roligere enn på mange andre turiststeder, og avstandene behagelig korte. Langs veiene ligger det små, enkle kroer, og det er aldri langt til nærmeste strand.

Kokosnøtter, ananas og shopping Ko Samui frister med en herlig blanding av lokale spesialiteter, indisk og et meget internasjonalt kjøkken. Vil du ha litt ekstra hygge, er det lett å finne en koselig strandrestaurant. Grav føttene ned i sanden og nyt bølgenes brus. Garantert vellykket. På Chaweng Beach, bak hovedgaten tvers over broen, ligger det en liten markedsplass med enklere thaikroer. Et stykke unna ligger landsbyens barområde med høy stemning. Shopping – drøye 5 km kantet med butikker!

SEMBO LIKER - Den vidunderlige fiskelandsbyen Bho Phut. Koselige restauranter og barer. Lokal atmosfære. - The Sportsman´s Bar med store TV-skjermer som viser aktuell sport. Herlig stemning, luftkondisjonerig og godt øl. Chaweng Beach Road - Landsbyen Baan Hoa Tho, der øyas sjøsigøynere bor. En helt annerledes opplevelse. - Prisen på leie av moped, ca. THB 150-250/dag. Bensin betales ekstra. Husk forsikring og hjelm!

GODT Å VITE TRANSFER: Ko Samui flyplass ligger 10-25 min med minibuss fra de forskjellige strendene der hotellene befinner seg. Her er det ikke nødvendig å forhåndsbestille transfer. Minibusser og taxi venter utenfor ankomsthallen. Pris for minibussen, fra ca. THB 250/pers/vei. Taxi er litt dyrere, men forhandlingsbart. Kombiner Ko Samui med Phuket. Innenriksfly, ca. 1 time, båt og bil transfer, ca. 5 timer. BAD: Chaweng: finkornet sandstrand. Lamai: grovkornet sand. Strendene på nordsiden har grovkornet sand. Stor forskjell mellom flo og fjære. REGNER MINST: januar-mai