Søk og bestill reise

search
Hua Hin - Cha Am - Pranburi
» Våre reisemål » Thailand » Sørlige golfkysten » Hua Hin - Cha Am - Pranburi

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Den sjarmerende Hua Hin-rivieraen.

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Velg mellom tre steder av ulik størrelse og tilbud, som alle har fine strender og fantastiske bademuligheter. Hyggelige Cha-Am i nord, livlige Hua Hin i sør og lille Pranburi noen flere mil lenger sør. Den beste shoppingen og det største restauranttilbudet finner du i Hua Hin. Det er bare noen mil mellom stedene, så hvor du enn oppholder deg, vil du rekke å oppleve mye.

Lange strender og små fiskebyer

Hua Hin-stranden er kjempelang, og for deg som elsker sol og bad kombinert med strandpromenader, har du havnet på rett sted. Det tar drøye to timer å spasere fra fiskehavnen til enden av stranden. Langs veien vil du finne mange, små restauranter og også kunne benytte anledningen til å ta deg en dukkert eller to på turen. En flere mil lang, finkornet sandstrand strekker seg ut sør for Cha-Am. Og jo lengre sør du kommer, desto finere blir den. På stranden er det fullt av liv, og man finner selgere, serveringer og muligheter til å kjøre med bananbåt og drive med jetski. Pranburi har milelange og neste uberørte strender. Her finner man små lokale fiskelandsbyer samt en og annen lokal restaurant, men det bygges for fulle mugger.

Lokal sjarm eller thailandsk bademetropol Hua Hin er thailendernes eget feriested, og den er ikke bygd utelukkende for vesterlandsk turisme, som er tilfellet på de fleste andre badestedene. Her hender det stadig noe døgnet rundt, og spesielt livlig er det i helgene, da mange thailendere setter kursen hit. Cha-Am er et lokalt preget feriested som har sitt gamle sentrum en drøy kilometer fra stranden. Her nyter du herlig hvite strender, kongelige sommerpalass og en avslappet atmosfære. Det er lett å ta seg fram med buss og taxi mellom byen og Cha-Am Beach, der de fleste hotellene ligger. I Pranburi er det fremdeles mulig å oppleve et stykke ekte thailandsk markedsliv. Stedets sentrum ligger litt lenger inn på land og er ganske lite.

Utflukter, markeder og folkeliv Det store lokale dagmarkedet i Hua Hin med fersk frukt, grønnsaker, krydder, krabber og kyllinger er en opplevelse. Nattmarkedet, som alltid har et herlig folkeliv og mye mat og mange dufter, er noe du ikke må gå glipp av. Nesten en mil sør for Cha-Am ligger Kung Rama VIs sommerpalass, bygd i 1922. Husene er bygd i teak, står på påler og er forbundet med gangbrygger. Taxi er det enkleste, entré ca. THB 50/pers. En gang i uken er det lokalt nattmarked i Cha-Am. Utvalget er tilpasset lokalbefolkningens behov, men det er en morsom opplevelse.

Shopping, smaksopplevelser og natteliv I Hua Hin er det en mengde restauranter og nattklubber. Her finnes flere små hyggelige barer, franske restauranter, pizzeriaer og ekte thailandske fiskekroer, der det ikke er uvanlig å sitte på en brygge ute i havet. I Cha-Am er restaurantene litt enklere, ofte med plaststoler, men med god mat og bra priser. De fleste ligger langs strandpromenaden. Er du ute etter natteliv og bra shopping, må du dra til Hua Hin. Det er enkelt og billig å ta seg dit.

SEMBO LIKER - Let´s Sea Beach Restaurant, med nydelig beliggenhet på en terrasse ved havet. God mat og herlige drinker. Den beste tiden er ved solnedgang. Super romantisk. Ca. 300 m langs stranden fra Chom View Hotel - Iskremer på Swensens Ice Cream. Bra møtepunkt, ligger langs hovedgaten i Hua Hin. - Sam Roi Yod National Park. Nasjonalparken med 300 fjelltopper og et fantastisk dyreliv, trekking og bortgjemte strender. Det enkleste er å bestille en guided utflukt. Ca. 3 mil sør for Hua Hin. - Shoppingen. Massevis av suvenirer. Håndarbeider av kokostre, trykte bomullsstoffer, klær. Godter (f.eks. ”Mo kaeng” specialitetene i Cha-Am) laget av palmesukker, mel, egg og kokos.

GODT Å VITE TRANSFER: Nærmeste internasjonale flyplass ligger i Bangkok, ca. 20-24 mil. KOMMUNIKASJON: Fra Bangkok kan du ta en rutebuss fra den sørlige bussterminalen til Hua Hin. Reisen tar ca. 3,5-4 timer. Det siste stykket til hotellet er det enklest å ta en taxi. BAD: Hua Hin-rivieraen har langgrunne strender med kraftig flo og fjære. Beroende på hvordan havbunnen er sammensatt, kan vannet i Siambukten ofte være grumsete. Maneter kan forekomme. REGNER MINST: desember-mai