Søk og bestill reise

search
Krabi - Ao Nang
» Våre reisemål » Thailand » Sør-Thailand » Krabi - Ao Nang

Krabi - Ao Nang i Thailand

Lange, finkornede strender og en unik klippeformet øyverden.

Krabi - Ao Nang i Thailand

Krystallklart turkisfarget hav og lange, finkornede strender i kombinasjon med en unik klippeformet øyverden. God mat og kanskje Thailands fineste snorkling ute på øyene rundt omkring. Dette er det perfekte stedet for barnefamilier og for alle som vil ha en rolig og fredelig ferie.

Fastlandet eller ute på øyene? I Ao Nang finnes det strender for enhver smak. Vil du holde deg på fastlandet, kan du velge mellom Ao Phai Plong og et lite stykke unna den herlige Nopharat Thara-stranden. Meget populær er også Railay-stranden – som til tross for at den ligger på fastlandet, bare kan nås med båt. Ønsker du å oppleve paradiset, skal du ta en kort tur med en longtailbåt til de uforglemmelige strendene på øyene i nærheten. Prøv sanden og de fine snorklingsstedene på populære Chicken og Poda Island, eller ta en tur med en utfluktsbåt til Phi Phi øyene.

Ao Nang og omgivelser Det fine med Ao Nang er at det er gangavstand til det meste. Landsbyen ligger i en svak skråning ned mot havet, og består av en hovedgate som skiller de fleste hotellene fra stranden. Med én gang solen går ned, spaserer familier og par langs strandkanten for å nyte solnedgangen, som gjenspeiler seg i den våte sanden. Når lysene tennes om kvelden, livner gaten opp. Luften dufter av magnolia, og raskt blandes den med spennende aromaer fra de små, enkle gatekjøkkenene. Restaurantene duker opp, og fylles av sultne sjeler. Livet kan være bare helt vidunderlig. Du kan også velge å bo på Railay-stranden, et drøyt kvarter med longtailbåt fra Ao Nang. Her er det et meget begrenset utvalg av restauranter og shopping.

Glem hengekøyen en stund … Blir du lei av å bare ligge og slappe av på stranden, har stedet en mengde aktiviteter å by på. Det finnes flere templer å besøke innen bekvem taxiavstand. Wat Tham Seua (Tigergrottens tempel) som ligger inne i en lang kalksteinsgrotte, er et av Sør-Thailands mest berømte templer. Det finnes også bra snorkling på flere av øyene i nærheten. Bli med på en dagstur med kajakk til mangrovesumpene, klatre på kalksteinsklippene på fastlandet eller ute på øyene. Hvis du får tid, anbefaler vi deg å følge med på en spennende utflukt til nasjonalparken Khao Pra.

Ganene får dilla Hovedgaten er Ao Nangs pulsåre. Delen som går langs havet er den aller triveligste. Her slåss små, enkle butikker om plassen med turistbyråer, barer og restauranter. Her finner du utallige butikker med tekstiler, musikk og spill til fordelaktige priser. Restaurantene lokker med et bra tilbud av thaimat, lokale pizzeriaer samt restauranter med internasjonalt kjøkken. Prøv gjerne den lokale, kryddersterke fiskesuppen ”gaeng som” eller den milde currygryten ”massaman”. Hvor underlig det enn kan høres, finnes det også en McDonalds i utkanten av byen.

SEMBO LIKER - Restaurant Kruathara - fiskerestauranten med kanskje de beste fiskerettene i hele Krabiprovinsen. Hit valfarter mange for en middag fra nært og fjernt. Nopharat Thara-stranden. - Nyt om kapp med thailenderne! ”Ta Phom” er en bekk med ferskvann som på visse steder danner bitte små sjøer der du kan ta et avkjølende bad. Populært blant lokalbefolkningen. Ta Phom - ca. 20 min med taxi fra Ao Nang. - Morgenrush til longtailbåtene ved stranden. Ekte folkeglede som beskues best i skyggen med en kopp kaffe i hånden. - Duften fra gategrillene på kveldstid.

* GODT Å VITE* Fra Krabi by går det lokalbusser til Ao Nang – reisetid ca. 30 min. Fra Krabi flyplass inn til Krabi by er det bare mulig å ta taxi. Kombiner Ao Nang med et besøk til Ko Lanta eller Ko Ngai. Transfertid ca. 2 timer. REGNER MINST: desember-februar