Søk og bestill reise

search
Koh Lipe
» Våre reisemål » Thailand » Sør-Thailand » Koh Lipe

Koh Lipe i Thailand

Hotell, leiligheter og tips

Koh Lipe i Thailand

Øya Ko Lipe er en riktig liten perle av en øy, der du garantert ikke vil støte på masseturisme.

Småøy uten masseturisme Øyen er liten, sjarmerende og fredelig. Den ligger i nasjonalparken Tarutao, ca. 40 km fra fastlandet. På øya finnes det i tillegg til en del vidunderlige strender, en håndfull små bungalowanlegg og en liten by med skole samt butikk. Det finnes ingen kai eller brygge som båtene kan legge til her. Du hentes ganske enkelt et stykke ute med en longtailbåt som tar deg til ditt hotell. Fra fastlandet og bl.a. Ko Lanta og Ko Ngai seiles det daglige turer til øya i sesongen november-mai. Resten av året kommer båten én gang i uken (bare fra fastlandet).

Tre herlige strender Det finnes tre fine strender på øya. Våre bungalower ligger på Pattaya-stranden, som er den mest populære og har det største (men dog et beskjedent) utvalg av spisesteder og losji. Sanden her er hvit og finkornet. Bare et lite stykke ut fra stranden ligger det et lite korallrev som gir gode muligheter for snorkling. På øya finnes det noen dykkerskoler som også leier ut utstyr. Vil du ta deg en hel dag, bør du bli med på en dagsutflukt som besøker flere fine snorklingsvann i nærheten av Ko Lipe.

REISEMÅLSFAKTA KOMMUNIKASJON: Båten kjører deg (mot avgift) til andre strender på øya. Du kan også gå tur langs de små stiene som går gjennom jungelen. Ellers finnes det ingen kommunikasjonsmidler på øya. REGNER MINST: november-april.