Søk og bestill reise

search
Koh Lanta
» Våre reisemål » Thailand » Sør-Thailand » Koh Lanta

Koh Lanta i Thailand

Herlige strender og vennlige mennesker.

Koh Lanta i Thailand

På den avslappede øya Ko Lanta finner den stressede roen, de nygifte romantikken og barnefamiliene fine, langgrunne strender. Her serveres velsmakende mat, og rundt omkring på øyene finnes det bra snorkelvann og fine dykkeplasser. Stedet har imidlertid begrenset shopping, og om kvelden senker roen seg over øya.

Strandliv hele dagen lang Ko Lanta er en idyllisk øy med finfine, lange, brede og nesten uberørte strender. Den to kilometer lange Klong Dao-stranden lengst nord på øya, nærmest byen Saladan, er bred, langgrunn og barnevennlig. Her ligger de fleste av våre hotell. Rett sør herfra strekker den fine Long Beach-stranden seg med lysegul, finkornet sand. Navnet til tross er den litt kortere enn Klong Dao-stranden. Enda et lite stykke sørover ligger Klong Khong Beach med fullt opp av klipper og steiner. Vil du prøve et virkelig bra snorklingsvann, skal du ta en utflukt til noen av de mindre øyene som ligger spredt omkring. På de fleste strendene kan du få leid kajakk og dykkeutstyr.

Avslappet, rolig og vakkert Sembos hotell på Ko Lanta ligger på den største øya, Ko Lanta Yai, hovedøya i en gruppe på 15 øyer, like sør for Krabi. Den nordligste og livligste landsbyen på øya, Saladan, ligger nærmest fergeleiet, og har et meget thailandsk preg. Landsbyen har tre, fire gater, og det er hit du må dra hvis du vil handle litt og finne et noe bredere utvalg av restauranter.

Gjør oppdagelser på egen hånd Øya Ko Lanta Yai er lang og smal, med lave skogskledde åser og fine strender langs vestkysten. På de indre delene av øya dyrkes gummi, frukt og cashewnøtter. Langs vestkysten går hovedveien, som blir smalere og dårligere jo lenger sørover du kommer. Ettersom trafikken på øya fremdeles er litt roligere enn i andre deler av landet, kan man med fordel leie en moped og utforske øya på egen hånd.

Lokalt, pittoresk og very Thai Det meste på Ko Lanta hender på eller i nærheten av strendene. Her finner du små, lokale thai restauranter, noen barer og en del lokale fornøyelser. Meget pittoresk er det å sitte og spise i pålehusene ved havnen i landsbyen Saladan. Spisestedene her er ganske enkle og menyen heller kort, men du får servert utmerket mat og har som regel fin utsikt over vannet og havnen. Det er fisk og skalldyr som gjelder her. Det meste innen shopping på Ko Lanta finnes i Saladan. Utvalget er litt ensidig, og stort sett begrenset til klær, ulike suvenirer og dykkeutstyr.

SEMBO LIKER - Ko Lanta. Roen og den avslappede stemningen på øya. Den begrensede biltrafikken. De lange sandstrendene. En barnevennligere øy må man lete lenge etter. - Snorkling ved øya Ko Rok Yai. - Lanta Orchid Nursery. Vakre orkidéer. Symbolsk entré og sjarmerende eierinne. Sjekk åpningstidene.

REISEMÅLSFAKTA FLY: KOMMUNIKASJONER: Tuk-tuk, sofabusser og taxi for en billig penge. Leie av moped ca. THB 150/dag. BAD: Mange, lange sandstrender. Stor forskjell mellom flo og fjære. I sommerhalvåret forekommer det undervannsstrømmer og bølger, badeforbud kan innføres. REGNER MINST: november-april.