Søk og bestill reise

search
Stockholm
» Våre reisemål » Sverige » Stockholm » Stockholm

Stockholm i Sverige

Fantastiske Stockholm lokker til seg besøkere året rundt. Gå på teater, ta en shoppingrunde og opplev det hete nattelivet. Kom hit på ferie, hos Sembo finner du prisgunstige hotell med bra beliggenhet.

Stockholm i Sverige

Nordens Venezia”- som Stockholm også er kalt, er omgitt av 15 øyer, vakre broer og herlige parker. Men Stockholm er også dyktige på å snappe opp trender og holde seg oppdatert på det som er nytt. Denne byen har noe for alle.

Gode sko er en nødvendighet

Stockholm opplever du nemlig best til fots. Begyn i trivelige Gamla Stan, ta av fra den turistifiserte Västerlånggatan og gå opp mot slottet. Her kan du vandre rundt i kvartalene nærmest vannet og nyte roen. Fra slottet går du nordover der du passerer Operaen. Nasjonalmuseet, Sveriges største kunstmuseum, lokker med flotte kunstskatter ikke langt herfra. Ønsker du å slappe av litt, så ta en båttur rundt Djurgården og se kjendisenes luksusvillaer ved strandkanten. På den grønne øya Djurgården kan du se Vasa-skipet og besøke det verdensberømte friluftsmuseet Skansen.

Mote og design i en herlig blanding

I Stockholm finner du alltid siste nytt! Når det gjelder mote fins det alt fra masseprodusenter som H&M til mer eksklusive svenske moteskapere. De internasjonalt etablerte merkene finner du på Åhlens, NK og rundt Biblioteksgatan. Shoppinggatene er konsentrert til Drottninggatan, Stureplan og Södermalm. I området SoFo, sør for Folkungagatan, ligger det en masse trendy klesbutikker, platebarer og hippe caféer.

Er du på jakt etter glasskunst og design har du kommet til riktig sted. Ung svensk design finner du på Designtorget, japansk hos Muji på Åhlens City og eksklusivt italiensk hos Kartell.

Bernaisesaus eller crossover?

Stockholm har kjøkken fra alle verdenshjørnene. Her er moderne svensk husmannskost og ulike kjøkken blandet med hverandre. Trendene avløser hverandre og det hetest blant stockholmerne selv er oftest de nye restaurantene som åpner i uskiltete lokaler på uventet adresse. På Kungsholmen har Scheelegatan våknet til liv og blitt en av de kro-tetteste, her spiser du bra på Mäster Anders og Allmänna Galleriet. På Södermalm og først og fremst i området SoFo finner du puber og indiske restauranter, føler du for litt luksus så kan du gå på Mistral, på Lilla Nygatan i Gamla Stan, der du kan spise vellagd franskspansk mat.

Danse hele natten lang

Tilbudet er enormt! Musikaler, teater, opera, you name it, og Stockholm har det! Se www.alltomstockholm.se. for aktuelle forestillinger. Vil du henge i et avslappet barmiljø er området SoFo det beste. Ønsker du derimot mingle med kjendisene skal du besøke barene og nattklubbene rundt Stureplan og på Kungsgatan. Berns er en klassiker dit mange drar etter klokka ett når barene stenger. Fem rom med forskjellig musikk, gode drinker og bra service.

Sembo liker

Ta en drink og nyt den fantastiske utsikten fra Gondolen. Katarinahissen, Stadsgården 6

Glenn Miller Café, koselig restaurant og bar der jazzmusikere iblant stikker innom og jammer sammen.

Brunnsgatan 21A på Norrmalm.

Akkurat Restaurant & Bar, kro med over 280 sorter whiskey og et enormt utvalg av øl. Kjent for sine utsøkte østers, tilberedt på ulike måter.

Hornsgatan 18 på Södermalm.