Søk og bestill reise

search

Vemdalen i Sverige

I Vemdalen er det tre skiområder; Björnrike, Vemdalsskalet & Klövsjö/Storhogna. Ditt SkiPass er gyldig i alle de tre skiområdene uansett hvor du kjøpte det.

Björnrike, nå tar vi fjellets beste familieskikjøring til nye høyder. Her er vinterens nyheter fra Björnrike: Grizzly Express, Sveriges lengste, høyeste og Skandinavias raskeste 6-seters stolheis. To nye nedfarter. Ny tallerkenheis. Nytt, supereffektivt snøleggingssystem. I vinter er svingene i Björnrikes manchestersnø mer fornøyd enn noensinne.

Grizzly Express er 2043 m lang med en høydeforskjell på 470 m, og turen opp til toppen tar seks minutter. Korterer reisetid betyr som kjent mer tid til å stå på ski – og det blir jo aldri feil. I Björnrike er det alltid en tøffere og en snillere bakke å velge mellom fra hver heis. Grizzly Express og de nye nedfartene er på Blästerfjället, et av Björnrikes tre skifjell. Der er også Björnvallen, vårt kjære barneområde. Der har vi dratt en ny tallerkenheis direkte fra parkeringsplassen ved siden av den nye 6-seters stolheisen. Hos oss skal barnefamiliene føle seg komfortable, og det er akkurat derfor vi har åpnet en sportsbutikk i miniformat ved Björnvallen. Det er luer, hansker, briller og alt annet som man noen ganger mister og glemmer igjen. På Björnvallen er det selvfølgelig oppvarmet hytte med alle nødvendigheter og en koselig lunsjservering. Hele Björnrike er fjellets fineste solgrop med lange, velpreparerte carvingdrømmer på tre fjell som vender mot sør.

Vemdalsskalet, skikjøring på to fjell – Hovde og Skalsfjellet. Totalt 18 nedfarter og 10 heiser (hvorav 2 stolheiser). Her er det skikjøring som passer for alle. Vemdalsskalet er det mest morsomme skisirkuset i fjellet. Fem nedfarter på Skalsfjellet og tretten på Hovdefjellet – sammen byr de på en perfekt blanding av avslapning og utfordringer. Hovde er et skifjell opprettet av lidenskapelige skiløpere for like lidenskapelige skiløpere. Av skiløpere for skiløpere gjaldt også når Skalsfjellet (selvfølgelig koblet sammen med Hovde) fikk et helt nytt ansiktsløft for et par sesonger siden. Et sirkus er ment å være moro og latter, overraskelser og spenning – og alt dette er hva som venter i skisirkuset kalt Vemdalsskalet. Og mest latter er det nok på barnas eget ski- og lekesirkus ved foten av Hovde. Med brede og slake bakker, enkle tallerkenheiser og et rullebånd for de aller minste. Nært servicehus med toalett, mikrobølgeovn og sted for hvile og best av alt – nært Hovdegubbens hytte med fjellbarnehage og barnas after-ski, og mye lek og moro når gjengen i Hovdeklubben møtes der etter å ha stått på ski. Hvis du vil bo virkelig nært Vemdalsskalets hvite gleder, er Högfjällshotellet (leiligheter og rom) riktig adresse. Du bor like nærme heiser, service og underholdning i Hovdebyn, Sörgårdarna, Skalsbyn og på Skalsterrassen.

Klövsjö er skiløpernes skisted. 6-seters stolheisen Klövsjö Express bruker 4, 5 minutter til toppen, og derfra når du resten av Klövsjös skianlegg. Der oppe venter fjellets slakeste løyper. Der er også påfartene til tre av fjellets svarteste: Svartåshanget, Storslalom og Supersvängen. Hele fjellet har blitt mer mer tilgjengelig, takket være den nye heisen. Det har blitt enklere å nå familiebakkene på toppen. De som skal videre til Storhogna får en både raskere og mer komfortabel reise. Jibberne i Klövsjös Fun Park unngår kryssende trafikk. Og de som ønsker å kjøre fort og svart på framsiden får enda mer effektive skidager. Selv Klövsjös barneområde fikk et løft sist vinter. Nå er plassen for å ploge og svinge akkurat så trygg og generøs som det bør være, og varmestuen med alle nødvendigheter, inkludert mikrobølgeovn og grillplass ligger rett ved. Ski-in ski-out gjelder for boligen nær heisen, Hotell Klövsjöfjäll (rom og leiligheter) samt Solterrassen, Skidterrassen og Fjällfoten – alle med leiligheter av meget høy standard.