Søk og bestill reise

search
Bilbao
» Våre reisemål » Spania » Storbyer » Bilbao

Bilbao i Spania

Flyturen til Bilbao er kort, bare en halvtime lengre enn til Paris.

Bilbao i Spania

Blanding av gammelt og nytt.

Den 15 juni år 1300 gav Lorden av Biskaya byen Bilbao rett til å drive handel.

Etter dette har det ikke skjedd mye!

I alle fall ikke i gamlebyen, som man antar ligger under den nygamle Gamlebyen. Dagens Bilbao byr på herlige kontraster fra århundrer med interessante arkitektoniske eksperiment. Guggenheim Bilbao er uten tvil byens mest spektakulære bygning og museet er nesten halve fornøyelsen med Bilbaobesøket . Den andre halvparten kan lett fordeles mellom maten, med det enorme utvalget av skalldyr, og shoppingen.

En tradisjonell handelsby

Etter en sterk kopp kaffe på søndag morgen anbefaler vi å besøke det fargerike markedet på Plaza Berria-Nueva. De fleste ungdommelige og spesielle butikkene finner du i Gamlebyen, mens kjente butikkjeder som El Corté Inglés og Zara ligger i sentrumsområdet rundt Gran Vian. Det ligger flere shoppingsentre med bra utvalg rett utenfor byen. Utvalget er bra og sko, hatter, skinnvarer, chorizo og geitost er saker som har en tendens til å fylle kofferten til hjemreisa fra Bilbao.

Det Baskiske kjøkkenet

En kjent reiseguide har hevdet at Baskerlands mat og drikke er i verdensklasse. Vi ser ikke bort fra at guiden har rett, og anbefaler deg å ta turen hit slik at du kan avgjøre saken selv! Saken er nemlig den at hvor enn du måtte befinne deg i Spania så er det den Baskiske maten som anbefales når du ber om noe spesielt. Pintxos er navnet på Baskerlands utrolig gode tapas. Fugl, fisk, eller midt i mellom, her blir du aldri skuffet! Restaurant Zortziko tar deg med på en reise du sent vil glemme og det er ingen tilfeldighet at restaurantguiden Guide Michelin har vært sjenerøs med stjerner, gafler og kniver.

Fornøyelser og evenement.

Bilbao er fornøyelser og evenement. Byen byr på en herlig blanding av kunst, shopping og mat. Hva med en fotballkamp? På Fredager nyter du herlig livemusikk på Cotton Club. Bilbao er en behagelig by å utforske til fots, takket være stort utvalg og korte avstander.

Sembo liker

Det er bare 1 time til Riojadistriktet. Lei en bil og tilbring et par netter på en mindre vingård.

Se Bilbao fra Nervion. Guidet tur med båt fra Rådhuset. Opplev byen fra elva som deler den i to.

Puente del Ayuntamiento.

Café Iruña. Nominert til ”Monument of Special Interest” og valgt til Spanias beste café i 2000. Spennende meny og utmerkede drinker.

Jardines de Albia 5.

Museo Guggenheim Bilbao. Stedet er alt annet enn oppskrytt, dette liker vi virkelig! Abandoibarra 2.

Metro: Moyua. Stengt mandager under deler av året.