Våre reisemål » Spania » Menorca
Menorca

Menorca

Velbevarte Menorca - rolig og behagelig på alle måter

Søk og bestill reise

search

Menorca

Avslappede Menorca har utviklet seg i skyggen av storesøsteren Mallorca, men har massevis å tilby! Øya er omtrent på størrelse med Ibiza. Du flyr hit og bor på familievennlige hoteller nær havet. Nesten halvparten av øya er beskyttet mot framtidig utbygging, og reglene for nye hotellprosjekter er meget restriktive, både når det gjelder arkitektur og størrelse.

Menorcas strender

Langs Menorcas kyst finnes det mange strender, men typen skiller seg markant mellom nord- og sørkysten. I sør er strendene små, frodige og uten trengsel, mens strendene i nord er mer langstrakte. Noen av de mest kjente strendene er Cala en Bosch og Cala Galdana på øyas sørside. Her har man lang erfaring med feriegjester, og strendene har all service en barnefamilie trenger med restauranter og hoteller nesten direkte på stranden. Hvis man vil gå litt utenfor allfarvei, så finnes det mange fine og nesten urørte strender langs hele kysten bare man er villig til å gå et stykke og har leiebil. Et hett tips er Cala Mitjana – ikke la deg avskrekke av den humpete veien!

Ikke bare sol og bad

Maten på Menorca er spansk middelhavskjøkken, og det er fremdeles mulig å spise rimelig hvis man velger dagens meny. En trivelig utflukt kan være til én av øyas ostefabrikker, og midt på øya ligger Ferreries hvor du finner noen av øyas største produsenter. Her kan du prøve delikatessene og kjøpe med deg godbiter hjem! En annen av øyas stolthet er de svarte hestene, som kalles Caballo Menorquin. På forsommeren arrangeres det flere festivaler til ære for hestene. Vi kan love deg at dersom du søker noe annet enn nattklubber og uteliv, så er Menorca absolutt noe for deg. Sol og bad, romantiske middager, familievennlige hoteller eller en aktiv ferie med sykkel og fotvandring.

Bo med Sembo på Menorca

Sembo har valgt ut leilighetshoteller på øyas sørkyst, ved den kjente stranden Cala en Bosch – som er helt perfekt for barnefamilier! Leilighetshotellene våre ligger nær stranden, restauranter og butikker. Det finnes også to eventyrparker for spenningslystne barn. Ellers råder det en avslappet og gjestfri stemning i byen, som mange kommer tilbake til år etter år. Lei gjerne en bil noen dager og reis på utflukt, kanskje til Cituadella, som har en fantastisk, koselig gamleby og nesten en enda mer sjarmerende havn!

Les mer

Skjul

Vis kart