Våre reisemål » Spania » Costa de la Luz
Costa de la Luz

Costa de la Luz

Det beste av Andalusia

Søk og bestill reise

search

Costa de la Luz

Vest for Gibraltar, der Middelhavet munner ut i Atlanterhavet, bytter kyststrekningen navn til

Costa de la Luz – ”Lysets kyst”. Kontrasten til Costa del Sol kunne knapt ha vært større.

Imponerende strender og spennende byer

Det er her spanjolene selv ferierer. Sandtrendene er brede, herlige og tilsynelatende uendelige. De er svært langgrunne og til tross for at du bader i Atlanterhavet, er vannet ofte varmere enn i Middelhavet.

Området har mange interessante utfluktsmål. Det såkalte sherrytriangelet brer seg ut mellom byene Jerez, Puerto de Santa María og Sanlúcar de Barrameda, og et bodegabesøk er

et must. For shopping og en historisk reise begir du deg til Cadiz trange smug og hvitkalkede hus. Byens er meget sjarmerende og ble benyttet som stand-in for Havanna under innspillingen av Bond-filmen Die Another Day.

Sherry, skalldyr og swing

Fiskelandsbyen Zahara de Los Atunes er først og fremst kjent for sin tunfisk. Selve landsbyen er liten med noen få restauranter, barer og et par butikker. Her er livet fredelig, men byen livner til i juli og august.

Conil er en typisk andalusisk by med hvitkalkede hus og blomsterprydede fasader. Gatene i sentrum er smale og fører ofte fram til et torg kantet med uteserveringer. Her kan du nyte

fisk og skalldyr akkompagnert av et glass tørr sherry.

Novo Sancti Petri er en moderne badeby sør for den livlige småbyen Chiclana de la Frontera. Byen har et kjøpesenter med butikker, restauranter og barer. Ellers kretser livet for det meste rundt sol, bad og golf. Novo Sancti Petri har tre golfbaner og det er bare 3 mil til ytterligere to 18-hulls golfbaner.

Les mer

Skjul

Vis kart