Søk og bestill reise

search
Wien
» Våre reisemål » Østerrike » Storby » Wien

Wien i Østerrike

Den herlige verdensbyen Wien.

Wien i Østerrike

Wien er "opplevelsens" by hvis du er mottakelig for uforglemmelige valser, for spenningen mellom keiserlig og moderne arkitektur eller for en avslappende shoppingtur. Eller helt enkelt det søte liv mellom kafeer og smaking på årets vininnhøsting, barer og restauranter, klubber og puber.

Sjarmerende storby. Ta en spasertur langs bulevarden Ringstrasse som omgir byens mest sentrale deler. Besøk den gotiske Stefansdomen og det keiserlige Hofburg i Art Nouveau-stil. Det imponerende barokkslottet Schönbrunn og det kunsthistoriske museet for aktuell arkitektur i museumskvartalet (Museumsquartier). Den spanske rideskolen og pariserhjulet i Prater minner om hederen og æren den gamle keiseren var omgitt av.

Handle trendy eller klassisk. Byens mest fasjonable shoppingstrekning er Mariahilfer Strasse med hundrevis av butikker og forretninger med det nyest innen mote, smykker og tilbehør. Rundt Kärntner Strasse, Graben og Kohlmarkt er det mange elegante smykkebutikker og fasjonable boutiquer. Ringstrassen-Galeriet, Kaufhaus Steffl, Gerngross og trendy Gasometer er innbydende shoppingsentre. De typiske markedene i Wien blander byens humor med østeuropeisk sjarm, orientalsk forfengelighet og sørlig temperament. På ”Der Wiener Naschmarkt” er det alltid frukt og grønnsaker, krydder, kjøtt, fisk og andre spesialiteter fra hele verden. På lørdager er det loppemarked mellom 06.30-18.

Opplevelsens by byr på alt Wien er den eneste verdensbyen hvor det dyrkes vin som det står respekt av. I en hyggelig atmosfære kan man nyte et glass Riesling, Veltliner eller den typiske "blandesatsen" av årets innhøsting på en "Heuriger". Wiens mange kaffehus er ofte gamle, men veldig levende og mangfoldige. Det er alltid oasen i hverdagen, et sted for meditasjon og nytelse. Wiens fine og utpregede nattliv skyldes mindre klubber, lokaler og bareer og - om sommeren - vidunderlige utesteder. Det finnes restauranter for alle smaker og kulturer. Den lokale maten er vel verd å prøve og hvem lengter vel ikke etter en herlig ”Wienerschnitzel”.

Mye moro! Prater er et stort rekreasjonsområde med fornøyelsespark ved siden av Donau. Det store pariserhjulet ble bygget allerede i 1896-97, og her er det berg- og dalbaner, radiobiler og mye mer for hele familien. Tiergarten (dyrepark) Schönbrunn er også en fin familieopplevelse. Velg "Hop on – Hop off-buss" med 13 holdeplasser for å virkelig komme deg rundt i denne vakre byen.

SEMBO LIKER - Heuriger Maly. Tre generasjoner av Maly-familien har vært verter på denne Heuriger (dvs. tradisjonell vinkro) som tilbyr sine egne viner og egenproduserte matretter. Denne "Heuriger" ligger i området Grinzing, den hyggelige delen av Wien som er verdensberømt for sine viner.

  • Restaurant Führich. Midt i hjertet av Wien mellom operaen og plassen ved Stefansdomen ligger denne restauranten. Den tiltrekker seg gjester fra hele verden, ikke bare på grunn av tradisjonelle retter, men også for sin stil og sjarm. På menyen finner du tradisjonelle østerrikske retter som Wienerschnitzel, Tafelspitz (kokt oksekjøtt) og den gode desserten Apfelstrudel (laget av epler).

  • Café Central. Denne kjente og tradisjonelle kafeen med 130 års historie åpnet i 1876 og var tidlig på 1920-tallet, et populært møtested for verdensledende genier i kunst, litteratur, politikk og vitenskap. Som blant annet Sigmund Freud. Kafeen var allerede da en møteplass for alle aldre. Unik arkitektur kombinert med den beste kaffen, klassiske østerrikske retter og de fineste hjemmelagde bakevarer, gjør hvert besøk til en spesiell opplevelse.

  • Museumsquartier på Mariahilfer Strasse er det største museet i Europa. Store museer for ulike typer kunst og blandt dem restauranter og utendørsaktiviteter.