Søk og bestill reise

search
Innsbruck
» Våre reisemål » Østerrike » Storby » Innsbruck

Innsbruck i Østerrike

Hovedstaden i Tyrol

Innsbruck i Østerrike

Nåtid og fortid lever i skjønn forening i Innsbruck. Postmodernismen kan ses i mange arkitektonisk interessante bygninger. Storslåtte monumenter vitner om byens fortid.

Hofburg, Ambras slott, byens eldste Ottoburg og Wiltens basilika er eksempler på noen av Innsbrucks historiske bygninger. På senere tid har arkitekter som Dominique Perrault med Rådhusgalleriet, og Zaha Hadid med Berg-Isels hoppbakke gjort sitt for å påvirke bybildet.

Keiser Maximilian I bestilte to av byens mest fornemme severdigheter, Goldenes Dachl (det lille gulltaket), og hans eget merkelige gravmonument i Hofkirche.

Byen ligger vakkert omgitt av høye fjellkjeder. Det lønner seg å ta turen opp til den ca. 2 000 meter høye Seegrube både sommer og vinter. Herfra har man en fantastisk utsikt over byen.

Årene 1964 og 1976 ble OL arrangert i Innsbruck, noe som har gjort at de fleste kjenner til byens omfattende muligheter for vintersport. Om sommeren står blant annet hanggliding, fotturer, sykkel- og terrengsykkelturer på programmet.