Søk og bestill reise

search
Saalbach - alpin
» Våre reisemål » Østerrike » Alpene » Saalbach - alpin

Saalbach - alpin i Østerrike

...med Hinterglemm.

Saalbach - alpin i Østerrike

Saalbach har utviklet seg fra å være en liten alpeby til å bli en av Østerrikes mest populære skisteder, uten derved å miste sin opprinnelige sjarm. I bakkene finnes det mange genuine hytter og råder en utrolig fin atmosfære, som passer godt til en Glühwein i ettermiddagssolen.

Grenseløs fornøyelse i løypene helt uten bil - heisene transporterer skiløpere og snowboardutøvere i skiområdet fra stedene langt nede og opp til svimlende høyder. Toppmoderne heiser tar deg raskt og bekvemt opp til toppene i hvilket som helst vær. Ubegrenset skiglede i mer enn 200 km drømmelignende preparerte løyper. Alt mellom myke avsluttende bakker og svarte VM-utforløyper, fornøyelsesparker og konkurranseløyper og kulekjøringsløyper. Her er det snakk om flere års erfaring og kompetanse, og det garanteres sikker snøtilgang. Mer enn 400 snøkanoner bistår værgudene i alle viktige utforbakker.

Attraktive løyper og gratis skibusser. Skisirkus Saalbach Hinterglemm Leogang er Østerrikes største skiområde. Ønsker du å ta den store runden og oppleve de mest attraktive løypene på sør- og nordsidene, må du stå opp tidlig. Men det er umaken verdt. Familievennlige og brede attraktive løyper fra Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel og Spieleckkogel passer utmerket til å komme i form. Etterpå kan du søke en utfordring i den berømte VM-løypa fra det 1 984 høye fjellet Zwölfer, eller den bratte utforbakken på nordsiden av det 2 020 m høye Schattberg. Uansett om du liker å drive carving i bedagelig tempo eller er en utforkjører med ambisjoner - her vil du alltid finne noe som passer din stil. I hele skiområdet ligger det 40 genuine alpestuer som innbyr til kulinariske høydepunkter som f.eks. "Kaspressknödel", "Kaiserschmarrn" eller "Stelzen". Nede i dalen står det gratis skibusser til disposisjon, som mellom kl. 09.00 og 17.00 tar deg tilbake til utgangspunktet.

Løyper med flombelysning og utforbakker for kulekjøring. Selv om solen har gått ned, kan du bli igjen i løypene. Har du fremdeles krefter i benene, kan du avslutte dagen i fornøyelsesparken i løypene med flombelysning i Hinterglemm eller i den belyste løypa ved Schanteilift i Leogang. Foretrekker du å ake ned bakken på kjelke, kan vårt skiområde by på fem ulike kjelkebakker, alle med belysning. Velkommen til en av områdets utallige barer for après ski, og slipp deg løs på dansegulvet. Har du heller lyst på noe rolig og romantisk, kan du velge mellom fakkelvandring om natten, romantiske turer med hesteslede eller kondisjonskrevende trugevandringer.

Sjarmerende Hinterglemm. Hinterglemm er nabo til Saalbach, og ligger lengst inne i dalen der det er lettest tilgjengelig å gå på ski. Du kan starte dagen i Hinterglemm og avslutte den i Saalbach uten problemer, det er tvert imot en fryd! Du tar deg enkelt og greit tilbake med skibussen. Husene her er bygd i tradisjonell Tyrolerstil, og byen er kjent for sitt gemytt. Prisnivået er virkelig akseptabelt, og tilbudet på restauranter stort - et sted i høy klasse.

Reisetips. Dersom du velger å ta fly til München, kan vi hjelpe deg å skaffe en leiebil, for at du kan komme fram til skistedet. Det finnes også tog- og bussforbindelser fra flyplassen til mange østerrikske skisteder som Saalbach, se www.oebb.at. Sørg for å ha god tidsmargin til flyet hjem.

Shuttle-service. Omtrent 35 drosjebiler sørger for transfer fra flyplassen i Salzburg. Hver gjest kjøres direkte til hotellet for € 37. Tur/retur koster € 69 (forbehold om evt. prisstigning). www.holiday-shuttle.at.